Vuoden valopilkku

Harjavallan Naislaulajien Naiskuoroliitolle lahjoittama ”Harjavaltaa” –patsas on lahjoittajan saatesanojen mukaan luovutettava sellaiselle kuorolle, joka on toimintavuoden aikana osoittanut olevansa valopilkkuna suomalaisen naiskuorokentän keskuudessa.


Vuosi 2016

Vuoden kuoro –tunnustuksen lisäksi Suomen Naiskuoroliiton hallitus ja musiikkivaliokunta valitsevat Vuoden valopilkku-kuoron, joka saa vuodeksi haltuunsa Harjavaltaa-pienoispatsaan.

Tämän Harjavaltaa-pienoispatsaan saa tällä kertaa kuoro, joka on lajissaan omaa luokkaansa.

Kuoro edustaa enempi perinteistä naiskuoromallia kuitenkaan olematta sitä. Kuorolla on hirmuinen into, halu ja kyky harjoitella ja esittää erilaista ohjelmistoa; iskelmää, ikivihreää, kirkkolauluja ja niitä merkkilaulujakin.

Tämän kuoron vuosikertomusta lukiessa tuli hengästyminen useaan otteeseen, mikä pani miettimään sitä, miten moninainen voi olla naisen mieli, kyky ja asenne tehdä vapaa-ajastaan mielekästä. Sen tämä kuoro toden totta taitaa.

Tässä kuorossa ei johtajalla eikä laulajilla mene sormi suuhun oli tilanne mikä hyvänsä. Naiskuoroliiton taitokelloja tämä kuoro on suorittanut antaumuksella ja menestyksellä viimeisen 10 vuoden aikana hurjan määrän.

Tämän kuoron taiteellinen johtaja on Suomen Naiskuoroliiton ja koko Suomen ensimmäinen nainen, joka on suorittanut 15 kelloa.

Kuoron vuosikertomuksen lopusta otin tämän lainauksen, jonka perusteella arvannette, mistä päin maatamme Vuoden valopilkku mahtaa tulla:

”Tulihan tuota toohuttua, mutta se pittää sannoo ,että yhtää pulloo ee leevottu eekä kahvia keetetty, ee oltu myyjäisissä eekä kauppaamalla rahhaa tehty. Kaekki hankittii laalamalla, viijettätuhatta euroo tuli. Nii, mikä laulaen tulloo se viheltäen männöö.

Oel kyllä melekonen juhlavuosi

ONNEA KIURUVEDEN NAISLAULAJAT!Vuosi 2013
Vuoden 2013 valopilkuksi liiton hallitus valitsi Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naislaulajat KYNnin. KYN on rohkealla tavalla tuonut naiskuorokentälle uutta tyyliä, eri genrejä yhdistävää jazzhenkistä ohjelmistoa. Kuoro tekee myös ansiokasta työtä maailmalla suomalaisen naiskuoro-osaamisen puolesta.


Kuva Mikko Reinikainen