Louhi-kuoro


Suomen Naiskuoroliiton Louhi täyttää tänä vuonna 17 vuotta. Louhi-kuoron laulajat ovat pääasiassa Suomen Naiskuoroliiton jäsenkuorojen laulajia. Laulu ja laulamisen ilo yhdistää näitä naisia, jotka tulevat eri puolilta Suomea. Kuorolaulu vie monet mennessään. Louhessakin on useampia alkuperäisjäseniä mukana edelleen.

Louhi kokoontuu viikonloppuleireille muutaman kerran vuodessa ja pitää aina leirin päätteeksi myös konsertin. Kuoroa johtaa Suomen Naiskuoroliiton taiteellinen johtaja. Vuodesta 2015 lähtien Louhi-kuoron johtajana on toiminut Anneli Julén.

Louhessa on vakituisia laulajia noin 30, mutta mukaan mahtuu aina uusia jäseniä. Perinteisesti pidempi kesäleiri pidetään Lappeenrannan Joutsenossa, Naiskuoroliiton kuoroleirin yhteydessä. Vuonna 2016 Louhi konsertoi Jyväskylässä, Joutsenon kesän laululeirin yhteydessä ja syksyllä Kiuruvedellä.

Kuoroon otetaan jatkuvasti uusia laulajia, jotka haluavat sitoutua kolmeen harjoitusperiodiin vuodessa ja tekemään haasteellista ohjelmistoa. Koelauluun voi ilmoittautua Anneli Julénille ks. yhteystiedot.