Toiminta

Naiskuoroliitto järjestää koulutustilaisuuksia ja kursseja laulajille ja kuoronjohtajille. Koulutuksen tavoitteena on kohottaa ja kehittää harrastemusiikin tasoa sekä rohkaista laulajia suorittamaan laulajamerkkejä ja osallistumaan erilaisiin pienryhmäkilpailuihin.

Naiskuoropäivät
Liitto järjestää vuosittain valtakunnalliset Naiskuoropäivät. Päivien yhteydessä pidetään liittokokous sekä kilpailut kuoroille ja pienyhtyeille. Naiskuoropäivillä julkistetaan myös 'Vuoden kuoro' edellisen vuoden musiikillisen toiminnan perusteella.

Julkaisutoiminta ja nuottivälitys
Liitto hankkii naiskuoroille uutta ohjelmistoa julkaisemalla ja kustantamalla naiskuorosävellyksiä ja järjestämällä sävellyskilpailuja. Naiskuoroliitto on julkaissut yli 50 naiskuorosävellystä sekä kahdeksan lauluvihkoa: Naiskuorolauluja, Yhteislauluvihko I (loppuunmyyty), Toiset laulut (Yhteislauluvihko II), Sateenkaari (uusi painos tulossa keväällä 2011), Joulun odotuksessa, Hartaita lauluja naiskuorolle, Lumen tuum ja Kuoronainen.

Liitto välittää itse kustantamiensa teosten ohella myös muiden kustantajien nuottimateriaalia.

Yhteistyö
Liitto kehittää yhteistoimintaa koti- ja ulkomaisten naiskuorojen ja musiikkijärjestöjen kanssa. Yhteistyötä ylläpidetään ystäväkuorojen ja yhteisten laulutapahtumien voimin.