Jäsenkirje 4/2016

Joulu on kohta täällä

Vuoden lähetessä loppuaan on hyvä muistaa myös niitä, joiden kanssa on vuoden aikana tehty yhteistyötä. Yhdessä tehty työ kantaa kauemmin ja pidemmälle, luo pohjaa ja vakautta tulevalle. Monikirjoinen kuorokulttuurimme on toimintamme suola ja sokeri. Suomalaiset naiskuorot tekevät tasaisen varmaa ja korkeatasoista musiikkityötä niin Suomessa kuin maailmalla. Tänäkin vuonna jäsenkuoromme ovat osallistuneet kansainvälisiin mittelöihin eri puolilla Eurooppaa saavuttaen mainetta ja kunniaa. Kukin kuoro ja lauluyhtye ovat tahollansa valmistelleet omia konserttejaan, hakeneet uusia tuulia ohjelmistoonsa ja esiintymiseensä, kokeilleet rajojaan ja saaneet onnistumisista uutta puhtia seuraavalle tavoitteelle. Hyvä niin, koska musiikin tekemisen rajoja kannattaa kokeilla. Annetaan laulun viedä tulevanakin vuonna! Kiitos kutsuista konsertteihin, niihin olemme hallituksen ja musiikkivaliokunnan jäsenten voimin osallistuneet mahdollisuuksien mukaan.

Erikoisliittojen puheenjohtajat ovat kokoontuneet muutaman kerran kuluneen vuoden aikana ja käsitelleet asioita erikoisliiton näkökulmasta Sulasolin suhteen. Tapaamme näissä merkeissä myös tulevana vuonna ja toivon, että näissä tapaamisissa jatkuu avoin ja reilu meininki.

Lämmin kiitos kaikille teille, joiden kanssa olemme kuluneen vuoden aikana kohdanneet, niistä on jäänyt lämmin tunnelma. Erityiskiitos Sulasolin nuottimyymälän Mikko Klemolalle, joka toimittaa tilaukset nopeasti ja varmasti, vaikka tilauslistamme on saattanut sisältää kovinkin vaativia pyyntöjä. Tärkein ja rakkain kiitos Suomen Naiskuoroliiton hallitukselle ja musiikkivaliokunnalle, olette tärkein ja vahvin tukiverkko meille liiton toimistossa työskenteleville.


Naiskuoropäivät 2017 ”Ko meri aukke” ja yhtyekatselmus Raumalla

Naiskuoropäivät pidetään 17.–19.3.2017. Suomen Naiskuoroliiton liittokokous pidetään perjantaina 17.3.2017 klo 18 Posellissa ja samassa paikassa klo 20 on Rauman ja lähialueen naiskuorojen yhteiskonsertti. Valtakirjojen tarkastus on klo 17.30 alkaen samassa paikassa.

Lauantaina 18.3. avajaisten jälkeen tarjolla useita workshoppeja, (mm. mahdollisuus harjoitella Hämeenlinnan laulujuhlalaulut), joissa kouluttajina toimivat mm. Soila Sariola, Anneli Julén, Mari-Anni Hilander, Maria Autio.  Yhtyekatselmus on niin ikään lauantaina klo 13.00 alkaen. Yhtyekatselmuksen säännöt löytyvät snkl.sulasol.fi – ja naiskuoropäivien sivustolta. Illalla kuullaan Vuoden kuoro 2015 Naiskuoro Välke (johtaa Tapani Tirilä) konsertti ja rentoudutaan raumalaishenkisessä karonkassa yhteislaulun ja muun ohjelman merkeissä.

Sunnuntaina 19.3. ennen päätöskonserttia kokoonnumme vielä saamaan opastusta laulajan ergonomiaan fysioterapeutti Markku Riihisen workshopissa ennen klo 13 alkavaa päätöskonserttia.

Naiskuoropäivien sivusto www.naiskuoropaivat.fi avautuu 19.12. alkavalla viikolla. Linkki naiskuoropäivien sivuille löytyy myös snkl.sulasol.fi – sivustolta. Ilmoittautumisaikaa on 31.1.2017 asti. Yhtyelaulukatselmuksen nuotit ja mahdolliset muutokset tulee olla SNKL:n toimistossa viimeistään 15.2.2017.


Suomen Naiskuoroliitto ja SUOMI 100 vuotta

Vuosi 2017 on isojen ja pienten tapahtumien vuosi niin kuorokentällä kuin muutenkin - täyttäähän Suomi 100 vuotta. Naiskuorot varmasti haluavat juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja liittona haluamme olla mukana tukemassa ja kertomassa teidän tapahtumistanne.


Miten saatte kuoronne tapahtumat naiskuoroliiton sivuille?

Toivomme jokaisen kuoron käyvän mieluiten ennakkoon ilmoittamassa tapahtumansa alla olevan linkin kautta (löytyy myös naiskuoroliiton etusivulta). Kuoro voi ilmoittaa niin virallisen Suomi 100 vuotta -statuksen saaneet tapahtumat kuin omat Suomi 100 -vuotta juhlistavat tapahtumat.

Linkki Suomi 100-vuotta tapahtumien ilmoittautumiseen.

 

Haaste Suomen naiskuoroille!

Naiskuoroliiton hallitus ja musiikkivaliokunta haastavat naiskuorot juhlistamaan juhlavuotta 2017 laulamalla yleisellä paikalla Mia Makaroffin Laulua elämä soi - kappaletta joka kuukauden kuudentena päivänä (hätätilassa muutkin laulut käyvät J). Esiintymispaikan voi valita ja se voi olla vaikka kauppakeskus, vanhainkoti, päiväkoti, kirkonmäki, jne. Kuoro voi olla liikkeellä kokonaisuutena tai vaikka pienemmällä kokoonpanolla. Ja tietysti otamme kuoroselfiet todistukseksi ja talletamme ne “Suomen naiskuorot 2017 - Laulua elämä soi” -facebookiin liittäen kuoron nimen ja laulupaikan postaukseen. Ahkerille kuoroille ja parhaille ilmeille on luvassa yllätyspalkinto vuoden päätteeksi. Postauksia odotamme 6.1.2017 alkaen. Mikä kuoro ehtii ensimmäiseksi?

http://fb.me/naiskuorot2017


Vuoden 2016 toimintatilastot 

Linkki kuluvan vuoden toimintakaavakkeeseen tulee sivulle snkl.sulasol.fi tammikuun alkupuolella. Täytä kaavake 31.1.2017 mennessä. Määräaikaan mennessä täytetyistä kaavakkeista keräämme tiedot vuoden 2016 toimintakertomukseen.


Kesän 2017 laululeiri

Suomen Naiskuoroliiton laululeiri pidetään Joutsenon opistolla 2.-7.7.2017. Laita ajankohta kalenteriisi. Jos tarvitset perus-, taito- tai mestarimerkkinuotteja, tilaa ne ajoissa liiton toimistosta.

 

Jäsenrekisteri iFest ajan tasalle 

Vuoden 2017 alussa, heti tammikuussa Sulasol laskuttaa jäsenmaksut vuodelle 2017. Nyt on viimeiset hetket laittaa iFestin jäsenrekisteri ajan tasalle, koska jäsenmaksun laskutusperusteena käytetään vuoden vaihteen jäsentilannetta iFestissä. Lisätkää myös kuoronne taiteellinen johtaja yhdistyksen jäseneksi.

 

Laulu- ja soittojuhlat Hämeenlinnassa 12.-14.5.2017

Hämeenlinnan laulu- ja soittojuhlien ilmoittautuminen päättyy 31.12.2016. Vielä ehdit mukaan juhlimaan 95 vuotiasta Sulasolia ja 100 vuotiasta Suomea.

 

Liiton kuorojen äänitteet

Mainostamme ja markkinoimme mielellämme jäsenkuorojemme äänitteitä, kun vain saamme niistä tarvittavat tiedot (kuva, levyn sisältö, hinta ja yhteystiedot, josta levyä voi tilata). SNKL:n jäsenkuorojen äänitteiden esittelyt löytyvät liiton nettisivuilta Jäsenkuorojen levyjä –otsikon alta.

 

SNKL somessa

Suomen Naiskuoroliitolla on facebookissa avoin ryhmä, johon voit liittyä:

https://www.facebook.com/groups/120617874615856/?fref=ts Sivustolla jaetaan samaa tietoa kuin liiton nettisivuilla. Sinne voitte laittaa omia kuvia, levymainoksia, konsertti-ilmoituksia tai muuten vain mukavia kuoron tapahtumia. Myös maaliskuisten naiskuoropäivillä on oma facebook-profiili. Käy tutustumassa:

https://www.facebook.com/groups/868416519971610/?fref=ts


Liiton toimistosta lahjat pukin konttiin 

Muistathan, että liiton toimisto on avoinna käytännössä aina. Kun tarvitset nuotteja, nuottikansioita, huomionosoituksia tai liiton koruja, lähetä meille sähköpostia. Toimitamme tilauksesi mahdollisimman nopeasti.

Jos mietit kiitoslahjaa kuoronjohtajalle hänen tekemästään hyvästä työstä tai haluat muistaa laulusiskoa, hanki hänelle liiton koru. Liiton nettisivulla snkl.sulasol.fi löytyvät kuvat korvakoruista, riipuksesta ja rannekorusta, joita saa joko hopeisena tai kultaisena. Huomioi, että korut ovat tilaustavaraa ja vaikka toimittaja on ripeä, toimi ajoissa.

Terveellinen joululahja jokaiselle laulua harrastavalle on Well02. Suomen Naiskuoroliitto ja Hapella Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Vain jäsenistön käyttöön tarkoitettu alennukseen oikeuttava tilauskoodi on toimitettu marraskuun jäsenkirjeessä. Suosittelen laitetta!

Joulu on kohta täällä, joulupaketti rakentuu kuluneen vuoden aikana tehdyillä asioilla, onnistumisilla, kokemuksilla ja kiitollisuudella. Uuteen vuoteen luodaan katse toiveilla, haaveilla ja tavoitteilla.  Toivon, että jokainen teistä saa viettää rauhallisen ja valkean joulun, levätä ja viettää aikaa läheistensä kanssa.

 

Joulun punainen, joulun paperilintu lentää

oven päällä kahisee. Joulu, joulu on jo täällä!

-Hannele Huovi-

 

Helena Toivanen

puheenjohtaja