JÄSENKIRJE 4/2014
Hyvät naiskuorolaiset!

Kirjoitan jäsenkirjettä Suomen Naiskuoroliiton 69. syntymäpäivänä; olo tuntuu jotensakin juhlavalta. Ja niinhän sen täytyykin, koska aivan pian juhlimme uljasta 70-vuotiasta liittoamme. Vaikka päällimmäisenä ovat nyt Lahden juhlat, pyörivät liiton arkirutiinit normaalilla tavalla. Itse kukin tahoillaan valmistautuu joulun ajan esiintymisiin tai astetta suurempiin koitoksiin, kuten juhlakonsertteihin.

Onnittelemme lämpimästi Turun Naislaulajia, joilla on 70-vuotisjuhlakonsertti 15.11. sekä Rauma Flikkatten Göör, jonka juhlakonsertti on 22.11. Molemmat kuorot ovat liiton perustajakuoroja.

Naiskuoroliitto on myös saanut kaksi uutta jäsenkuoroa: tervetuloa Sulasol-perheeseen Naiskuoro Sorja Seinäjoelta ja Naiskuoro NaisSound Vantaalta. Toivottavasti tapaamme viimeistään Lahdessa.

Lahdessa valmistaudutaan vastaanottamaan tuhat laulavaa naista

Kuusikymmentä vuotta sitten on valmistauduttu liiton kymmenvuotisjuhliin, jotka pidettiin niin ikään Lahdessa. Liiton perustaja ja silloinen puheenjohtaja Anna Mäkelä houkutteli naiskuoroja osallistumaan juhlille mm. seuraavin markkinoinnillisin ilmaisuin: ”Juhlista ’uhkaa’ tulla hyvät, kiitos innokkaitten, naiskuorolaulua rakastavien ja Naiskuoroliiton tulevaisuuteen luottavien naisten.”

Sama viesti on luettavissa naiskuoropäivien Lahden Naislaulajien Filiannan työryhmän, Leilan, Maikin ja Raijan kirjeestä: juhlista uhkaa tulla hyvät! Ja mehän sen teemme – kaikki yhdessä!

Seuraa tiedottamista osoitteesta: www.naiskuoropaivat.com, sieltä löytyvät myös ilmoittautumisohjeet ja paljon muuta tietoa Lahden tapahtumasta.

Muistilista:
• Ilmoittautumislinkit löytyvät osoitteesta www.naiskuoropaivat.com
• Ilmoittautumisaikaa on 16.1.2015 asti.
• Ilmoittaudu myös kuorokatselmukseen – tehdään katselmuksesta mieliinpainuva naiskuorojen konsertti.
• Hanki itsellesi/kuorollesi uusi liiton laulu ”Laulua elämä soi” ja opettele se niin, että osaat sen ulkoa.
Opettele ulkoa myös liittomme lippulaulu, Viirimme. Laulu löytyy Naiskuorolauluja-kirjasta ja irto-nuottina liiton toimistosta.
Tähän kohtaan pitää kertoa, että ilokseni olen kuullut kohtalaisen usein kysyttävän, mikä on Viirimme-laulun kohtalo, kun tuli uusi laulu. Tiedoksenne, että Viirimme ei tule häviämään liiton ohjelmistosta. 

Lahdessa se tullaan esittämään mm. galaillallisen alussa, kun liiton lippu ja jäsenkuorojen liput tuodaan sisään sekä liittokokouksen alussa. Näin osoitamme kunnioitusta 60 vuotta sitten vihitylle liiton lipulle.

Lainaus liiton historiikista liiton 10-vuotisjuhlasta Lahdesta: ”Lippumme vihitään ja lippulaulun on onnistuttava, sen on kuvattava suurta yhteenkuuluvaisuuden tunnettamme, lujaa uskoamme omaan voimaamme ja kunnioitusta lippuesikuvaamme kohtaan.”

Uusia merkkejä ansioituneille
Tulevan juhlavuoden kunniaksi on Naiskuoroliitto julkistanut uuden merkkiohjesäännön, joka löytyy liiton nettisivuilta.

Ansiomerkkejä on uudistettu siten, että aikaisempien hopeisen ansiomerkin ja kultaisen kunniamerkin lisäksi on tullut kultainen ansiomerkki ja hopeinen kunniamerkki. Merkkien luovutusjärjestys on seuraava:
hopeinen ansiomerkki, kultainen ansiomerkki, hopeinen kunniamerkki, kultainen kunniamerkki.

Laulajan ja johtajan ansiomerkit ja –ruusukkeet ovat entiset.
Lahdessa maaliskuussa luovutettavaksi tarkoitetut merkit tulee anoa 16.1.2015 mennessä toimittamalla ansiomerkkihakemukset liiton toimistoon tai sähköpostiin , jotta toimistolla jää riittävästi aikaa käsitellä merkkianomukset ja täydentää merkkivarastojaan. Koska odotettavissa on merkkibuumi, pidätämme oikeuden jättää käsittelemättä myöhässä tulleet hakemukset sikäli, kun anomus koskee Lahden tapahtumassa luovutettavaa merkkiä.

Liiton kyselytunti ja liittokokous 22.3.2015

Suomen Naiskuoroliitto ry:n sääntömääräinen liittokokous pidetään sunnuntaina 22.3.2015 klo 9.00 alkaen Lahden Seurahuoneella. Valtakirjojen tarkastus alkaa klo 8.30.

Lauantaina 21.3. järjestetään ”Liiton kyselytunti”, jossa esitellään liiton edellisen vuoden toimintaa ja tule-vaisuuden näkymiä. Tässä tilaisuudessa jaetaan myös liiton toimintapokaalit vuodelta 2013.

Sininen viirimme – juhlavuoden hittituote
Naiskuoroliiton historiikkiin, Sininen viirimme (julk. 2006) on koottu asiaa liiton kuuden ensimmäisen vuosi-kymmenen ajalta. Nyt sinulla on oivallinen tilaisuus käydä pikakelauksella läpi liiton kuusi vuosikymmentä tilaamalla oma kappaleesi liiton toimistosta. Kuluneet viimeiset kymmenen vuotta kootaan yksiin kansiin hieman myöhemmin.
Historiikin hinta on 30 euroa – tilaa itsellesi tai lahjaksi.Suomen Naiskuoroliiton hallitus ja musiikkivaliokunta toivottaa teille hyvää, rauhallista ja valoisaa joulun aikaa!

Helena Toivanen
puheenjohtaja

Anna Mäkelää siteeraten (Sininen Viirimme):
”Kiitos teille palavasta harrastuksestanne. Jotta kaikki menisi hyvin, on Teidän jaksettava viimeiseen asti nyt ponnistaa lujasti. Kantaatin on onnistuttava samoin lippulaulun,… ”