Jäsenkirje 4/2012

Joulun odotuksessa!
Kiitävi aika, vierähtävät vuodet… Tunnetuimman joululaulun sanoihin voi yhtyä varmasti moni meistä. Joulua kohti mentäessä kiireet lisääntyvät ja aika käy vähiin konserttien lähestyessä - epäilemättä joulun tunnelmissa lauletaan kymmenissä kuoroissamme.

Naiskuoroliitossa syksy on kulunut myös ahkerissa merkeissä: sihteeri on juoksuttanut postiin nuottipaketteja oikein urakalla, mikä kielii siitä, että naiskuoroissa arvostetaan alkuperäisen nuottimateriaalin käyttöä. Siitä olen hyvin kiitollinen niin liiton kuin laulun tekijöiden puolesta.

Liiton hallitus ja musiikkivaliokunta ovat kokoontuneet kehittämään entisestään liiton toimintaa. Siitä iso kiitos osaavalle, mukavalle ja työtä pelkäämättömälle hallitukselle ja musiikkivaliokunnalle.

Sulasol-kentän tärkein tapahtuma, liittokokous pidettiin marraskuussa Rovaniemellä. Kokouksen osallistujajoukko ei ollut kovin suuri, mutta asiaa riitti hyvinkin kahdelle päivälle. Kokous oli siinä määrin historiallinen, että Sulasolille valittiin kautta-aikain ensimmäinen nainen puheenjohtajaksi, Maaria Manner Jyväskylästä. Naiskuoroliiton puolesta onnittelemme Maariaa lämpimästi hänen uudessa tehtävässään ja toivotamme hänet mitä pikimmin tutustumaan Naiskuoroliittoon ja sen toimintaan. Toivottavasti tapaamme jo
Naiskuoropäivillä!

Kiitän lämpimästi Sulasolin puheenjohtajan tehtävistä väistynyttä Harri Lindblomia nelivuotisesta yhteistyöstä. Kanssasi oli hienoa työskennellä ja samalla tuli todistettua, että mieskin voi samaistua naiskuoroelämään jopa siinä määrin, että liittyy liiton kannattajajäseneksi. Henkilökohtaisesti sain myös huomiota osakseni, kun minulle liittokokouksen päätteeksi luovutettiin Sulasolin hopeinen kunniamerkki. Otan huomionosoituksen vastaan hämmentyneenä ja nöyränä. Sillä vaikka Naiskuoroliitto on minulle lähinnä sydäntä, ovat Sulasol-perheen asiat meille kaikille yhteisiä ja haluan kehittää
niitä jatkossakin. Sulasolin liittokokouksesta voitte lukea tarkemmin Sulasol-lehdessä nro 4, joka ilmestyy lähipäivinä.

Kiitämme jäsenyhdistyksiämme kuluneen vuoden aikana tehdystä yhteistyöstä, onnittelemme vielä kaikkia juhlavuosiaan viettäneitä kuoroja.
Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!
Helena Toivanen Irma Pakarinen
puheenjohtaja sihteeri


Suomen Naiskuoroliitto tiedottaa:
Vox Feminaen seuraava harjoitusleiri on 26.-27.1.2013 Riihimäellä. Kuoroa johtavat Terttu Jauhiainen ja Raakel Solvin. Kuoron Posteljooni-Leena lähettää leirikirjeen kuorolaisille.

Louhi-kuoron seuraava viikonloppuharjoitus ja konsertti pidetään Keravalla 25.-27.1.2013. Kuoroa johtaa Rita Varonen. Kuoron edeskäyvät lähettävät postia kuorolaisille ennen leiriä. 

Jos olet kiinnostunut laulamisesta joko Vox Feminae – tai Louhi-kuorossa, ota yhteyttä kuorojen taiteellisiin johtajiin. Yhteystiedot saat liiton toimistosta.

Naiskuoropäivät 2013 – ”Iloss’ ellee pittää, vaikka syön märkänis...”
Naiskuoropäivien emäntäkuorot Imatran Immet, Lappeenrannan Naislaulajat ja
Ruokolahden LauluEukot toivottavat meidät tervetulleiksi Imatralle  16.-17.3.2013.
Naiskuoropäivien teema on ”ILO ILMAISTA!” ja sen ympärille on rakennettu myös päivien ohjelma. Ilmaisukoulutusta on tulossa vetämään legendaarinen näyttelijä-laulaja Eija Ahvo, joka toimii myös yhtyelaulukilpailun tuomaristossa. Ilmoittautumislinkit naiskuoropäiville ja yhtyelaulukilpailuun avautuvat Naiskuoroliiton nettisivuilla (skl.sulasol.fi) ma 7.1.2013 ilmoittautumisaikaa on 31.1.2013 saakka.

Yhtyelaulukilpailun säännöt on julkaistu jo Sulasol-lehdessä nro 3-2012 ja jäsenkirjeessä nro 3-2012, mutta ne toistetaan vielä tässä jäsenkirjeessä. Liitteenä on myös naiskuoropäivien ohjelma.

Majoittuminen, karonkka ja liittokokous ovat Rantasipi Imatran Valtionhotellissa, os. Torkkelinkatu 2, 55100 Imatra, puh. (05) 625 2000

Majoituksen hinnat ovat seuraavat:
20 x 103,00 EUR / huone / vrk / 2hh Kylpylästandard
49 x 113,00 EUR / huone / vrk / 2hh Kylpyläsuperior
23 x 109,00 EUR / huone / vrk / 1hh Linnasuperior
13 x 133,00 EUR / huone / vrk / 2hh Linnasuperior
3 x 119,00 EUR / huone / vrk / 1hh Linnasuperior+
7 x 143,00 EUR / huone / vrk / 2hh Linnasuperior+

Varauskiintiö on tehty nimellä: ”Naiskuoropäivät 2013” – muista mainita se varausta tehdessäsi. Valtionhotellissa on jäljellä tällä hetkellä n. 20 1 hh ja 3-4 2 hh. Jos Valtionhotellin huoneet eivät riitä, lisämajoitustilaa löytyy Cumulus-hotellista, os. Koskenparras 3 55100 Imatra, puh. (05) 627 2200.

Naiskuoropäivien avajaiset, yhtyelaulukilpailu, koulutukset, konsertit ja lounaat/kahvit ovat Imatran kulttuurikeskuksella (Kulttuuritalo Virta), os. Virastokatu 1, 55100 Imatra.

Ilmoittautumismaksuun (50 euroa) sisältyy la ja su lounaat, avajaiset, koulutukset, yhtyelaulukilpailu ja loppukonsertti. Vox Feminae –ja Louhi-kuorojen konserttilippu lauantaina maksaa 10 euroa. Vuoden kuoron Kokkolan Naislaulajien lippujen hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Karonkan ruokailu maksaa 36 euroa sisältää tervetuliaismaljan ja ruuan. Ruokajuomat maksetaan paikan päällä ravintolassa.

Mistä löytyy Vuoden kuoro 2012
Onko Naiskuoroliiton Vuoden kuoro 2012 juuri teidän kuoronne? Laittakaa vapaamuotoiset hakemukset 31.1.2013 mennessä, osoitteella Suomen Naiskuoroliitto, Laulutalo, Kauppakatu 51, 80100 Joensuu tai sähköpostilla

Jäsenkirjeet sähköisenä v. 2013 alusta lähtien
Syyskuun jäsenkirjeessä ilmoitimme, että vuoden 2013 alusta jäsenkirjeet tulevat vain sähköisesti. Lähetämme paperikirjeen vain siitä erikseen ilmoittaneille henkilöille. 

Jäsentarvikkeet
Naiskuoroliiton nuottilaukut ja pukupussit ovat kuorolaisen kätevät apuvälineet nuotteja ja esiintymisasuja kuljetettaessa.

Pukupussin (musta) hinta on 25 euroa (pussissa naiskuoroliiton logo).
Nuottilaukun ensimmäisen mallin kanssa oli joissakin laukuissa toimintahäiriöitä, joten sovimme toimittajan kanssa uudesta mallista. Uudet nuottilaukut (punainen) ovat tulleet liiton toimistoon ja niiden myyntihinta on 15 euroa (laukussa naiskuoroliiton logo). Toistaiseksi laukkuja ja pukupusseja saa painatusongelmien vuoksi vain naiskuoroliiton logolla.

Nuottilaukun mitat: 27*35*8 (Nuottikansiolla, nuottitelineellä ja juomapullolla suoritettu testaus osoitti laukun käteväksi, tukevaksi ja käytännölliseksi tilaihmeeksi.)

Nuottikauppa on aina auki – käytämme vain alkuperäistä nuottimateriaalia
Naiskuoroliiton nuottikauppa on aina auki. Olemme kopioineet liiton nettisivuille snkl.sulasol.fi liiton kustantamien nuottien näytteet (ei koko nuottia). Näistä voit saada vähän maistiaisia, mimmoisesta laulusta on kysymys. Merkkilaulunuotit on hyvä tilata jo nyt, jotta saat alkuperäiset kellosuorituksia varten Joutsenoon tai muualla suoritettavia tenttejä varten.

Ja vielä allakkaan pistettäväksi tärkeä asia Naiskuoroliiton laululeiri pidetään Joutsenon Opistolla 30.6.-5.7.2013. Leiristä ja kursseista
kerrotaan tarkemmin tammikuun jäsenkirjeessä.