Jäsenkirje 4/2010

Kirjoittaessa tätä vuoden viimeistä jäsenkirjettä vietämme vuoden pimeintä aikaa, tosiasiassa on juurikin se vuoden pimein päivä. Olemme kaikki laskeutumassa jouluun kukin omalla tavallamme. Oman jouluni valmistelu jää kovin myöhäiseen, mutta silti siitä tulee hyvä joulu: ympärillä rauhaisaa ja läheiset ihmiset. Jäsenkirjeen myöhäinen ilmestyminen johtuu osiltaan myös siitä, että päivätyönantajani on pitänyt minut kohtalaisen kiireisenä viimeiset viikot. Vuoden 2011 ensimmäinen jäsenkirje tulee jo tammikuun puolen välin tienoilla ja siinä on runsaasti asiaa kevään tapahtumista.

Kiitos joulutervehdyksistä, niitä on liiton toimistoon tipahdellut sieltä täältä. Omaan postilaatikkooni sain eilen kirjeen, joka joulutervehdyksen lisäksi sisälsi kuvamuistoja viimekeväiseltä Wienin-matkalta. Pisti oikein hymyilyttämään kuvia katsellessa J

Kiitän teitä kaikkia kuluneen vuoden aikana yhdessä ja erikseen tehdyistä konserteista, koulutuksista ja muista tapahtumista. Tervetuloa naiskuoroliiton jäseneksi Aino-kuoro Turusta, Naiskuoro Välke Oulaisista ja Divina Musica –yhtye Liperistä. On ilo saada teidät joukkomme!

Joululaulujen tauottua ja uuden vuoden koittaessa ovat edessä uudet haasteet. Sitä ennen on hyvä hiljentyä joulun syvimmän olemuksen, lähimmäisen rakkauden ja hiljaisuuden äärelle. 

Rauhaisaa joulua ja lauluntäyteistä vuotta 2011!

 Helena ja Irma

 

Suomen Naiskuoroliitto tiedottaa:

Naiskuoropäivät ovat Suomen Turussa, Euroopan vuoden 2011 kulttuuripääkaupungissa 19.-20.3.2011. Naiskuoropäivien teemana on Vanha musiikki niin koulutuksessa kuin yhtyelaulukilpailussa. Konserttitarjonnasta vastaavat Vuoden kuoro 2009 Philomela Marjukka Riihimäen johdolla ja Kokkolan Naislaulajat esittävät Marita Pasasen Naisen ruuhkavuodet –teoksen Maria Aution johdolla. Päätöskonsertissa kuullaan yhtyelaulukilpailun satoa, turkulaisia kuoroja ja Louhi-kuoroa. Naiskuoropäivillä julkistetaan myös naiskuoroliiton Sitsilaulut –työnimenään kantava kokoelma.

Ilmoittautuminen naiskuoropäiville naiskuoroliiton nettisivujen kautta 15.1.-15.2.2011. Ilmoittautuminen tapahtuu netissä osoitteessa snkl.sulasol.fi. Naiskuoropäivien aikataulut ja ohjelma lähetetään tammikuun 2011 jäsenkirjeessä, jolloin se on luettavissa myös naiskuoroliiton nettisivuilta.

Kaikille naisyhtyeille avoin yhtyelaulukilpailu järjestetään Turun naiskuoropäivien yhteydessä lauantaina 19.3.2011. Teemana vanha musiikki (ohjelmistossa on oltava yksi ennen 1700-lukua sävelletty kappale). Yhtyelaulukilpailun säännöt ovat liitteenä.

Ilmoittautuminen yhtyelaulukilpailuun osoitteessa snkl.sulasol.fi ajalla 15.1.-15.2.2011.

Toimintakertomukset vuodelta 2010

Toimintakertomus kaavake tulee liiton nettisivuille tammikuun puolivälissä. Täyttöaikaa on 31.1.2011 saakka.

Mistä löytyy Vuoden kuoro 2010?

Vapaamuotoiset hakemukset 31.1.2011 mennessä, osoitteella Suomen Naiskuoroliitto, Laulutalo, Kauppakatu 51, 80100 Joensuu

Missä pidetään naiskuoropäivät 2012?

Naiskuoropäivien vuoden 2012 emäntäkuoron kysely on jo kestosuosikki jäsenkirjeissämme. Ja etsintä jatkuu edelleenkin. Haluaisiko juuri teidän kuoro olla järjestämässä hauskaa ja monipuolista naiskuorotapahtumaa vuoden 2012 maaliskussa?

Vox Feminaen seuraava viikonloppuharjoitus ja konsertti pidetään Riihimäellä 21.-23.2011. Kuoroa johtavat Terttu Jauhiainen ja Raakel Solvin. Posteljooni-Leena on jo lähettänyt leirikirjeen voxilaisille.

Louhi-kuoron seuraava viikonloppuharjoitus ja konsertti pidetään Jyväskylässä 4.-6.2.2011. Kuoroa johtaa Rita Varonen.