JÄSENKIRJE 3/2015

Laulua elämä soi!

Kuorotoiminta pyörähtää käyntiin viimeistään syyskuun alkupäivinä, innokkaimmilla kuoroilla jo aikaisemmin. Muutamat kuorot ovat tehneet kilpailu- ja esiintymismatkoja kesän aikana vieden kuulolle ja näytille suomalaista naiskuoromusiikkia. Samalla on syntynyt uusia kontakteja kuoroyhteistyöhön. Laulua elämä soi! – tämä Mia Makaroffin Naiskuoroliitolle tekemä laulu kuvastaa niin nimellään kuin sanomallaan naiskuorolaulun tilaa tällä hetkellä.

Naiskuoroliiton kesäleiri pidettiin 59. kerran, tälläkin kertaa Joutsenon opistolla. Leirille osallistui yli 70 laulajaa ja Suomen Mieskuoroliiton kanssa toisen kerran yhteistyössä toteutetulla kuoronjohtokurssille 13 kuoronjohdon opiskelijaa. Opiskelun ohessa käytiin leiriolympialaiset, joissa miteltiin niin musiikin teoriassa kuin taito- ja ketteryyslajeissa. Tutustumisillanvietto Mutterissa ja iltamusiikki Joutsenon kirkossa toistivat perinteitä kellotenttien ohessa. Leirillä oli jälleen aistittavissa intoa kehittää osaamistaan ja tutustua niin uusiin laulusiskoihin kuin opettajiinkin.

Leirin jälkeen liiton hallitus on jo lkääntänyt katseet tulevaan ja uusiin suunnitelmiin. Seuraavan kesäleirin suunnittelu on jo täydessä vauhdissa, samoin kuin monet muut asiat, joista toivomme olevan jäsenistöllemme hyötyä omassa toiminnassaan.

Liiton hallituksessa on myös tapahtunut muutos kesken hallituskauden Raija Kautosen erottua hallitustyöskentelystä. Kiitämme Raijaa hallitusyhteistyöstä ja erityisesti hänen panoksestaan Filianna Lahden Naislaulajien kanssa tehdystä erinomaisesta työstä Suomen Naiskuoroliiton 70-vuotisjuhlien onnistumiseksi.

Naiskuoroliitto on yhtenä kuudesta erikoisliitosta mukana kehittämässä myös Sulasolin toimintaa ja sen muutostarpeita. Säännölliset tapaamiset erikoisliittojen puheenjohtajien kesken ovat tuomassa yhdessä kehitettäviä hankkeita koko harrastajamusiikkikentän parhaaksi. Tavoitteena on tehdä Sulasolista entistä ehompi laulajien ja soittajien etujärjestö.

Lauletaan puhtaasti ja annetaan laulun soida!

Helena Toivanen

 

Naiskuoropäivät 2016

Vuoden 2016 liittokokous ja naiskuoropäivät toteutetaan laivaristeilynä 18.-20.3.2016 välillä Helsinki – Tukholma – Helsinki. Odotamme edelleen kiivaasti tietoa laivayhtiöltä hinnoista ja aikatauluista, jotta voisimme ilmoittaa niistä. Laitamme infon ja ilmoittautumisohjeet liikkeelle heti saatuamme tarvittavat tiedot. Perillä Tukholmassa on hieman aikaa ostoksille sekä upea Vuoden kuoro 2014 Philomelan konsertti.


Joutsenon kesäleiri 2016

Ensi kesän leiriajankohta on 3.-8.7.2016. Se on samalla liiton 60. laululeiri ja paikkana on luonnollisesti Joutsenon opisto. Laitetaan ajankohta jo kalenteriin ja tullaan isolla joukolla suorittamaan kelloja ja laulamaan juhlaleirille. Hallitus ja musiikkivaliokunta suunnittelevat leiriohjelmaa hieman tavanomaista juhlavammaksi, suunnitelmissa on ainakin konsertteja ja uutta kurssirintamalla.

 

Uudet perusmerkkilaulut käyttöön 2016 alusta

Naiskuoroliiton uusi perusmerkkiohjelmisto otetaan suorituskäyttöön vuoden 2016 alusta. Voimassa olevalla perusmerkkiohjelmistolla voi suoritukset tehdä vuoden 2016 loppuun. Uuden ohjelmiston nuotit ovat tilattavissa liiton toimistosta.

 

Hyvät laulusiskot, muistammehan laulaa puhtaasti?

Laulathan alkuperäisestä nuottimateriaalista? Jos sinulta puuttuu originaalinuotti, saat sen tilaamalla sähköpostilla . Naiskuoroliitto välittää myös muiden kustantajien nuotteja. Sulasolin nuottimyymälä palvelee myös meitä nopealla aikataululla, laita tilaus sähköpostiin .

Maaliskuussa julkistimme uuden joululaulukokoelman ”Tunnen joulun”. Kokoelma on jo kiinnostanut monia kuoroja, mutta varastoa riittää vielä. Kirjan hinta on 20 euroa! Tästä, kuten muistakin julkaisuistamme jäsenkuorot saavat 10 % alennuksen, kun tilausmäärä on vähintään 11 kpl. Myös vanhempi julkaisu ”Joulun odotuksessa” sisältää hienoja joulun ajan lauluja, kirjan hinta on 17 euroa. Nyt on siis aika tilata joulukonsertin nuotit.

 

Teoston uudet toimintaohjeet

Olettehan jo tutustuneet Teoston uusin toimintasääntöihin? Naiskuoroliiton hallitus on tehnyt yksiselitteiset toimintaohjeet konserttien Teosto-ilmoituksista. Ohjeet löytyvät liiton nettisivuilta snkl.sulasol.fi ja ne on myös lähetetty kuoroille jäsentiedotteen mukana.

 

Pitkäaikaisten kuorolaisten huomioiminen ja kuorojen juhlavuodet

Kuorojen juhlavuodet erityisesti nostavat esille pitkäaikaisten kuorolaisten huomioimisen liiton myöntämille ansiomerkeille. Liitolle osoitetut merkkianomukset tulee olla liiton sähköpostissa tai toimistossa vähintään kolme (3) viikkoa ennen merkkien luovutusta, jotta ne ehditään työstää ja toimittaa tilaajalle.

Jos kuoronne juhlii täysiä kymmeniä vuosia ja haluatte, että liitto huomioi tämän, lähettäkää siitä tieto niin ikään vähintään kolme (3) viikkoa ennen juhlakonserttia. Naiskuoroliiton muistaa juhlivaa kuoroa lahjakortilla ja mahdollisuuksien mukaan joku hallituksen tai musiikkivaliokunnan jäsen tulee paikalle konserttiin.