JÄSENKIRJE 3/2014

Takana lämmin kesä, odotamme jo kevättä

Takana on kylmääkin kylmempi kesäkuu ja helteinen heinäkuu, elettynä ehtoisa elokuu ja sydämissämme syyskuu…

Heinäkuun alku ei ollut meille Joutsenon helteisiin tottuneille laululeiriläisille helteinen, sillä harvoin on koettu semmoisia vilunväreitä, ukkosta ja vesisadetta kuin tänä kesänä. Siitä huolimatta leirielämää vietettiin entiseen malliin: laulettiin, opeteltiin kuoronjohtoa ja solmittiin uusia tuttavuuksia.

Mukavan lisän leirielämäämme toi ruotsinkielisen sisarjärjestömme Finlands Svenska Damkörförbundin varapuheenjohtajan Gunilla Stenforsin tutustuminen leirielämäämme. Gunilla kertoi saaneensa leiriltämme paljon ideoita heidän omaan toimintaansa, mutta ennen kaikkea iloitsimme liittojen innosta ja halukkuudesta tehdä yhteistyötä jatkossakin.

Koska uudet tuttavuudet ja kokemukset lisäävät mielenkiintoa ja intoa harrastuksemme, suosittelen lämpimästi yhteistyötä yli kieli-, murre-, piiri- ja erikoisliittorajojen. Kuorolaulusta ja yleensä harrastemusiikista on tehty paljon erilaisia tutkimuksia, joiden mukaan harrastuksellamme on tervehdyttävä, jopa parantava vaikutus. Siksipä meillä itsellämme on jo valmiina lääkkeet kaamosmasennukseen ja toimettomuuteen. Ei kun toimeksi vaan!

Joutsenon leirikesään kuului tällä kertaa myös haikeutta, sillä vuosikymmenet leiriemme opistohengettärenä toiminut Leena-Marja Virtanen siirtyi hyvin ansaitsemilleen oloneuvoksettaren päiville. Leirin päättäjäisissä muistimme Leena-Marjaa liiton koruilla ja pienellä kassillisella muistoja menneiltä vuosilta. Tulevia kesiä varten annoimme lupauksen, että hän voi tulla laulukursseillemme – vaikka kuunteluoppilaaksi, jos kurssin opettajalle sopii.

Toivotamme Joutsenon opiston viralliselle äänelle, Leena-Marjalle onnellisia ja reippaita eläkepäiviä.

 

Liitolle uusi peruskello-ohjelmisto

Liiton musiikkivaliokunta on saanut päätökseen työnsä uuden peruskello-ohjelmiston parissa. Liiton hallitus on hyväksynyt uuden ohjelmiston ja se otetaan käyttöön heti. Ohjelmisto suoritusohjeineen on luettavissa liiton nettisivuilla snkl.sulasol.fi ja uusia nuotteja voi tilata entisen tapaan liiton toimistosta.

Vuonna 2015 peruskellon voi suorittaa uudella ja vanhalla ohjelmistolla. Vuonna 2016 on käytössä vain uusi ohjelmisto.

Uuden ohjelmiston harjoitus-cd on tekeillä. 


Liitolle uusi laulu: Laulua elämä soi

Juhlavuotensa kunniaksi Naiskuoroliitto on tilannut uuden laulun – Laulua elämä soi, jonka on sanoittanut, säveltänyt ja sovittanut Mia Makaroff. Nuotti tulee painosta vkon 39 aikana ja se on tilattavissa normaalin käytännön mukaisesti liiton toimistosta.

”Laulua elämä soi” –laulun ensiesitys on juhlaviikonlopun avajaisissa Lahdessa lauantaina 21.3. Hankitaan itse kukin laulusta alkuperäinen nuotti itsellemme ja opetellaan se niin, että osaamme sen ulkoa. Laulu on hieno, melodinen meidän naisten oma laulu, joka sopii niin pienelle kuin isolle kuorolle! Uusi liiton laulu on tarkoitettu laulettavaksi juhliemme jälkeen myös omissa konserteissamme, matkalauluna, riemulauluna… Missä vain, missä naiset kohtaavat!

Tähdennettäköön, että ”Viirimme” –laulu säilyy edelleen liiton lippulauluna.


Suomen Naiskuoroliiton jäsenille kultaa ja kunniaa

 World Choir Games –kilpailu Riiassa, Latviassa oli suomalaisten naiskuorojen juhlaa. Kuorot kisaavat World Choir Games -kilpailussa kahdessa eri luokassa, avoimessa kilpailussa (Open Competition) ja mestareiden kilpailussa (Champions Competition).

Ensin helsinkiläinen Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naislaulajat KYN johtajansa Kaija Viitasalo-Tulkin johdolla otti kultaa Champions competition –luokan naiskuorosarjassa. Sarjan voitto meni tanskalaiselle Aarhus Pigekorille.

Muutama päivä KYNnin kultamitalisuorituksen jälkeen niin ikään Helsingissä vaikuttava naiskuoro Philomela voitti maailmanmestaruuden naiskamarikuorojen sarjassa, johon osallistui 19 kuoroa. Marjukka Riihimäen johtaman Philomelan maailmanmestaruus on ensimmäinen suomalaisen kuoron saavutus lajissaan.

Suomen Naiskuoroliitto onnittelee KYNiä ja Philomelaa upeista saavutuksista maailman kuorolauluareenoilla!

 

SULASOLin liittokokous 22.-23.11.2014  Seinäjoella

 SULASOLin liittokokous pidetään Seinäjoella marraskuussa. Kutsu kokoukseen lähetetään jäsenyhdistyksille lähiaikoina. Liittokokous on ainoa paikka, jossa voit vaikuttaa Sulasolin toimintaan ja suuntaan olemalla paikalla silloin, kun asioista päätetään.

 

Kohti Lahtea!

Tästä jäsenkirjeestä eteenpäin liiton tiedottaminen tulee sisältämään runsaasti liiton 70-vuotisjuhlia Lahdessa. Tämän jäsenkirjeen erillisenä liitteenä on tietopaketti Lahden juhlatapahtumaan ilmoittautumisesta, osallistumismaksusta, kuorokatselmuksesta ja muista tapahtumaan liittyvistä asioista. Seuraa tiedottamista osoitteesta www.naiskuoropaivat.com.

 Juhlavuoteen valmistautumisesta huolimatta liiton toimisto palvelee teitä normaalisti.  Olkaa siis yhteydessä Maija-Liisaan nuotti- ym. jäsentarviketilausasioissa.


Lauluntäyteistä syksyä suomalaiset laulavaiset naiset J

t. Helena & Maija-Liisa


Tässä vielä liiton taiteellisen johtajan tervehdys:

Rakkaat Laulusiskot!

Oli ihanaa nähdä teitä Joutsenon leirillä!  Siellä saivat uutta oppia niin johtajat kuin laulajatkin - kiitos kaikille kouluttajille!

Kesän loppupuolella hallitus, musva ja Filianna-kuoro on ahkeroinut paljon Lahden juhlapäivien suunnittelun kimpussa. 

Mia Makaroff on ahkeroinut myös säveltämällä meille uuden nimikkobiisin, jonka saatte pian nähdä, mutta" Laulua elämä soi" –laulun ensiesitys on Lahdessa. 

Muista: Lahti 20.-22.3.2015 - toivottavasti te kaikki pääsette sinne laulamaan kansamme!  

Rita

taiteellinen johtaja