Jäsenkirje 3/2013

Ensilumen valoa laulusiskot!

Syksyn jäsenkirjeen tuottaminen on viivästynyt hieman aiotusta aikataulusta, koska joidenkin asioiden viime silausta jouduimme odottamaan. Vielähän nyt on syksy, vaikka ensilumi tupruaa ulkona peittäen maan, osittain vielä vihreän ruohon alleen. 

NYT on meneillään ilmoittautuminen Pohjoismaisille naiskuorofestivaaleille Turkuun  8.-11.5.2014. Ilmoittautuminen tapahtuu netissä käyttäen Turku Touring -ilmoittautumislinkkiä:

http://varaamoturkutouring.fi/ndkf/pages/default.aspx?conference=NDKF&culture=fi . Ilmoittautumisaikaa on 15.12.2013 saakka. Ilmoittautumisohjeet löytyvät naiskuorofestivaalien nettisivuilta: www.damkorsfestivalen2014.fi

Osallistumismaksu tulee maksaa viimeistään 15.1.2014. Esteen sattuessa osallistumismaksua ei palauteta, mutta osallistumismaksu voidaan siirtää toiselle henkilölle. Varmista, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus, jos sairastut etkä voikaan osallistua festivaaleille. Hotellivarauksesta lähetetään lasku, joka tulee maksaa 17.4.2014 mennessä. Hotellivarauksia voi muuttua maaliskuun loppuun asti. Kaikki ilmoittautumiset tulee tehdä kuoroittain. Jos osa kuorosta yöpyy, mutta osa ei, nämä ilmoittautumiset täytyy tehdä erikseen. Kun kaikki tiedot on syötetty ilmoittautumislomakkeeseen, tulee näytölle yhteenveto, minkä jälkeen ilmoittautuminen tulee vahvistaa.

Jos kuoro on ilmoittanut haluavansa pitää erillisen konsertin, tämä näkyy vahvistuksessa kontaktihenkilön tietojen alla. Ilmoita kuorosi mukaan mahdollisimman pian: mitä nopeammin saamme tiedot osallistujista sitä paremmin pystymme suunnittelemaan festivaalin ohjelmaa ja aikatauluja!

Ilmoittautumislomakkeeseen liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä Turku Touringin Björn Wideniukseen: puh. (02) 262 7670 tai 040 176 1800, sähköposti bjorn.widenius(at)turku.fi.

Osallistujamaksu on 100 €/henkilö (opiskelijat 50 €). Mikäli jättää torstain tervetuliaisjuhlat väliin, hinta on 90 (45) € / henkilö.

Osallistujamaksuun sisältyy mm: Get together -juhlat torstai-iltana, Levelelevenin konsertti perjantai-iltana, Leveleleven-workshop ja juhlaillallinen lauantaina sekä mahdollisuus pitää oma 20–30 minuutin konsertti perjantaina tai lauantaina.


Naiskuoropäivät Helsingissä 15.-16.3.2014

Ensi kevään naiskuoropäivät järjestetään Helsingin Steinerkoululla 15.-16.3.2014. Emäntäkuorona toimii Discantus. Naiskuoropäivien ohjelma tarjoaa koulutusta ja konsertteja lauantaina sekä päätöskonsertin sunnuntaina. Naiskuoroliiton liittokokous pidetään sunnuntaina 16.3. klo 9.00 alkaen.

Ohjelma lauantaina 15.3.2014 (sisältö tarkentuu)

8.30 alk.         Ilmoittautuminen ja tulokahvia

10.00               Avajaiset

11.00 – 15.00  Koulutukset:

                        1. Kuoronjohtajan viittomakielen merkitys

                        2. Laulamista äänissä (liiton julkaisut)

                        3. ”Mitä tunnen, mitä aistin, mitä välitän –kun laulan ”

16.00               Konsertti: helsinkiläisiä kuoroja

18.00               Konsertti: Vuoden kuoro – Merikosken laulu

20.00               Karonkka

Ohjelma sunnuntai 16.3.2014 (sisältö tarkentuu)

9.00                 Littokokous

                        Koulutusta/yhteislaulua

13.00               Päätöskonsertti

 

Emäntäkuoro on tehnyt majoituksen kiintiövaraukset alla oleviin hotelleihin ja majoitukset kannattaa varata heti:

Holiday Inn Helsinki City Centre

14.3.14 (30 huonetta - 2 yötä)

15.3.14 (70 huonetta - 1 yö)

90,00 EUR / vrk / 1hh standard

99,00 EUR / vrk / 2hh standard

Majoitushintaan sisältyy buffet-aamiainen ja asiakassauna.

 

Holiday Inn Helsinki Messukeskus

15.3.14 (30 huonetta - 1 yö)

85,00 EUR / vrk / 1hh standard

90,00 EUR / vrk / 2hh standard

Majoitushintaan sisältyy buffet-aamiainen ja asiakassauna.

Varaukset ovat kiintiövarauksia. Yksittäiset / ryhmävaraukset tulee tehdä suoraan hotellista tunnuksella "NAISKUOROPÄIVÄT". 50 % varaamatta olevasta huonemäärästä vapautuu hotellin käyttöön 15.1.2014. Loput huonemäärästä vapautuu hotellin käyttöön 15.2.2013 mennessä johon mennessä varaukset tulee tehdä. Tämän jälkeen erikoishintaisia huoneita on saatavana rajoitetusti. Varauksen yhteydessä tulee ilmoittaa varattava huonemäärä sekä mahdollinen laskutusosoite.


Kontaktirekisteri – iFest

Sulasolin yhdistysrekisteri on muutettu uuteen iFest-kontaktirekisteriin. Jokaiselle jäsenyhdistykselle tulee rekisterinkäyttöoikeudet ja kukin voi käsitellä oman yhdistyksensä tietoja: päivittää jäsenistönsä, yhteyshenkilöt, ylläpitää kuorolaisten huomionosoitusrekisteriä jne.

Sulasolista tullaan ohjeistamaan rekisterin käyttöönotto sekä jaetaan käyttäjätunnukset.

 

Naiskuoroleiri Joutsenon opistolla 29.6.-4.7.2014

Ensi kesän merkkisuorituksia varten kannattaa jo harjoittelu aloittaa. Jos ottaa tavoitteekseen opetella yhden laulun viikossa, se tekee n. 33 - 35 viikkoa ja vielä voi pitää pari lomaviikkoakin harjoittelun lomassa. Kvartettilaulua eivät kaikki omissa kuoroissaan pysty harjoittelemaan, mutta oman stemman osaaminen edesauttaa asiaa, kun tulet leirille ja pääset laulamaan kvartetissa.J

Aloita harjoittelu jo nyt ja hanki itsellesi alkuperäiset merkkilaulunuotit ja harjoitus-cd:t (perus- ja taitomerkkilauluihin) liiton toimistosta. Joistakin stemmoista on harjoitus-cd loppunut, hallitus käsittelee lisätilausta lähiaikoina.

Me naiskuoroliitossa käytämme vain alkuperäistä nuottimateriaalia! Nuottien alkuperäisyys tarkastetaan leirillä.

Perus- ja taitomerkkejä voi tenttiä myös talven aikana kentällä. Jos haluatte järjestää oman merkkisuoritustentin, ota yhteyttä naiskuoroliiton toimistoon. Mestarimerkin voi edelleen tenttiä vain kesän laululeirillä.

 

Nuottikansiota on jälleen saatavilla

Uusi erä Naiskuoroliiton logolla varustettuja kansiota on tullut ja niitä voi tilata toimistosta. Kansion hinta on 6 euroa kappale.

Liiton toimistosta löytyvät merkkilaulunuotit sekä muut naiskuorojulkaisut. Lisäksi myytävänä on Naiskuoroliiton logolla varustettuja pukupusseja ja nuottilaukkuja.


Ansioituneita ja pitkän kuorouran tehneitä laulajia ja kuoronjohtaja voitte muistaa erikseen anottavilla ansiomerkeillä ja –ruusukkeilla. Anomuslomake löytyy liiton nettisivuilta: http://snkl.sulasol.fi/tuotteet/nuotit/

Nuotti- ja jäsentarviketilaukset sähköpostilla: tai maijalii.k(at)gmail.com


Liiton 70-vuotisjuhlat Lahdessa

Keväällä 2013 90-vuotisuraansa juhlinut Filianna Lahden Naislaulajat tarttui haasteeseen ja otti emäntäkuorona järjestääkseen liiton 70-vuotisjuhlat Lahteen. Liiton työvaliokunta kävi viime perjantaina tutustumassa Lahdessa tapahtumapaikkatarjontaan. Kiiruhtaessamme paikasta toiseen paikallisen tehokaksikon kanssa tulimme vakuuttuneiksi siitä, että saamme Lahteen oivallisen tapahtuman juhlavuotemme kunniaksi. Kiitos Filiannat!

Naiskuoroliitto palaa Lahteen perustajansa Anna Mäkelän juurille juhlistamaan historiallista ajanjaksoa toiminnassaan. Juhlavuoden päätapahtumaan tullaan järjestämään kuorokatselmus, jonka sääntöjä sorvataan parhaillaan. Tapahtuma on maaliskuu 2015, mutta tarkempi ajankohta hakee vielä paikkaansa. Huomioikaa tämä suunnitellessanne tulevien vuosien kuorokilpailuja.

 

Missä vuoden 2016 naiskuoropäivät?

Haemme emäntäkuoroa jo nyt vuoden 2016 naiskuoropäiville. Onko kuorosi kiinnostunut? Ilmoittautua saa joko liiton puheenjohtajalle tai varapuheenjohtajalle.

Aurinkoista, valoisaa ja laulun täyteistä syksyä suomalaiset, laulavaiset kuoronaiset!

Helena Toivanen                     Maija-Liisa Kautonen