Jäsenkirje 3/2012

Aurinkoista syksyä naislaulajat!

 

Syksy on uuden alku: kesäloma takana ja laulukirjan kannet avattu uuteen nousuun.

Omalla kohdallani ensimmäinen ”korkeanpaikan laululeiri” oli jo elokuun puolivälissä. On suuri sun rantas autius kauniissa, sinertyvässä illassa laulettuna oman lauluyhtyeen kanssa, oli nostalginen hetki. Kovin hyvin se muistutti laulun antamasta voimasta arkiseen aherrukseen. - Siitä tietää, miksi on antautunut itsensä laulun vietäväksi.

Laulun ja soiton riemua tarjoiltiin meille myös Kuopion laulu- ja soittojuhlilla kesäkuussa. Ensimmäisen kerran nautin katsomosta käsin laulujuhlien päätöskonsertin tunnelmasta – siinä oli jotain taianomaista. Sydän pakahtumaisillaan jännityksestä kuuntelin naiskuorojen esityksiä enkä pettynyt. Naiskuorot olivat hoitaneet kotiläksynsä ja osallistuneet myös suurkuorojen harjoituksiin kunnioitettavasti, sen verran hienosti ne päätöskonsertissa kajahtivat. Kiitos teille hyvät naiset – lauloitte upeasti!

Kokonaisuudessaan päätöskonsertti oli mahtava. Sen kruunasi kuorojen ja orkesterin yhdessä esittämä ja Sami Hannulan johtama Finlandia.

Kiitos kaikille järjestäjille, erityisesti Pohjois-Savon piirille ja siellä toimiville naiskuoroille!

 

Laulujuhlien päätöskonsertissa Suomen Naiskuoroliiton taiteelliselle johtajalle, Rita Varoselle luovutettiin vuoden 2012 Klemetti-palkinto. Onnittelut Rita – olet palkinnon ansainnut!

 

Naiskuorolaisten kesä jatkui Kuopion laulu- ja soittojuhlien jälkeen, sillä heinäkuun ensimmäisellä viikolla Joutsenon opistolle kokoontui toista sataa laulavaa naista. Leirillä koettiin jälleen monta mukavan antoisaa ja mieliin painuvaa hetkeä merkkilaulujen, kuoronjohdon ja liiton kuorojen – Louhi- ja Vox Feminae – parissa. Leirin kellosuoritusmäärä oli lähes ennätyksellinen, sillä leirillä suoritettiin yhteensä 53 kelloa, joukossa myös perus-, taito- ja mestarijohtajan kellot.

Ensi kesän merkkisuorituksia varten kannattaa jo harjoittelu aloittaa. Jos ottaa tavoitteekseen opetella yhden laulun viikossa, se tekee n. 33-35 viikkoa ja vielä voi pitää pari lomaviikkoakin harjoittelun lomassa. Kvartettilaulua eivät kaikki omissa kuoroissaan pysty harjoittelemaan, mutta oman stemman osaaminen edesauttaa asiaa, kun tulet leirille ja pääset laulamaan kvartetissa.J

 

Vuoden 2013 laululeiri pidetään Joutsenon opistolla vkolla 27-2013. Aloita harjoittelu jo nyt ja hanki itsellesi merkkilaulunuotit ja harjoitus-cd:t (perus- ja taitomerkkilauluihin) liiton toimistosta. Käytämme vain alkuperäistä nuottimateriaalia!

Perus- ja taitomerkkejä voi tenttiä myös talven aikana kentällä. Jos haluatte järjestää oman merkkisuoritustentin, ota yhteyttä naiskuoroliiton toimistoon.

Mestarimerkin voi edelleen tenttiä vain kesän laululeirillä.

 

Naiskuoropäivät 2013 pidetään Imatralla 16.-17.3.2013. Emäntäkuoroina toimivat Imatran Immet, Lappeenrannan Naislaulajat ja Ruokolahden Laulu-Eukot.

Naiskuoropäivien teemaksi on itseoikeutetusti valikoitunut ”ILO ILMAISTA!” – olemmehan Etelä-Karjalan laulumailla J

Naiskuoropäivien yhteydessä järjestetään yhtyelaulukilpailu ja koulutusta ”Ilo ilmaista” –teemalla. Yhtyelaulukilpailun säännöt ovat tämän kirjeen liitteenä ja löytyvät myös liiton nettisivuilta: snkl.sulasol.fi. Ilmoittautumisaikaa yhtyelaulukilpailuun on 31.1.2013 asti.

Konsertit, koulutus ja yhtyelaulukilpailu järjestetään Karelia-salissa. Majoitus, karonkka ja liittokokous pidetään historiallisessa Imatran Valtionhotellissa, joka kuuluu nykyisin Restel-ketjuun. Huonevarauksia voi jo tehdä, vaikka hinnat saamme tietoomme vasta lähiaikoina.

Naiskuoropäivien ohjelma ja ilmoittautumisohjeet tulevat seuraavassa jäsenkirjeessä marraskuun aikana. Ilmoittautumisaikaa naiskuoropäiville on 31.1.2013 asti.

 

Jäsenkirjeet sähköpostilla 2013 alkaen

Liiton jäsenkirje ilmestyy neljä (4) kertaa vuodessa. Se lähetetään jäsenyhdistyksille sähköpostilla ja kirjepostina. Lisäksi se on luettavissa liiton nettisivuilla: snkl.sulasol.fi

Joistakin yhdistyksistä on ilmoitettu, että sähköpostilla tullut jäsentiedote on riittävä etenkin kun se on aina luettavissa myös netistä.

Jäsenkirjeet tulevat vuoden 2012 loppuun myös kirjepostina, minkä jälkeen se lähetään ainoastaan sähköpostilla kuoron yhteyshenkilölle edelleen lähetettäväksi oman kuoron sisällä. Jäsenkirje on aina luettavissa liiton nettisivuille snkl.sulasol.fi.

Liittokokousaineistolähetetään jatkossakin vain kirjepostina valtakirjan lähettäneille kokousedustajille.

Jäsenkirje lähetetään kirjepostina niille, joilla ei ole sähköpostia käytettävissään. 

 

SULASOL-lehti toimii jatkossakin liittomme tiedotusvälineenä, joten sieltä saat myös lukea liiton uutiset.

 

Liiton toimistosta löytyvät merkkilaulunuotit sekä muut naiskuorojulkaisut.

Lisäksi myytävänä on Naiskuoroliiton logolla varustettuja pukupusseja ja nuottilaukkuja.

 

Ansioituneita ja pitkän kuorouran tehneitä laulajia ja kuoronjohtaja voitte muistaa erikseen anottavilla ansiomerkeillä ja –ruusukkeilla. Anomuslomake löytyy liiton nettisivuilta:

http://snkl.sulasol.fi/tuotteet/nuotit/

 Aurinkoista, ruskan ja laulun täyteistä syksyä suomalaiset, laulavaiset kuoronaiset!

 

Helena Toivanen       Irma Pakarinen