Jäsenkirje 3/2011

JÄSENTIEDOTE 3-2011, syyskuu 2011                     

Ruskan värittämää syksyä laulajanaiset J

 Kesä on kääntynyt syksyksi ja tuonut tullessaan kuoroillat harjoituksineen ja kuoroystävineen. Monet kuorot harjoittelevat kiivaasti juhlakonserttejaan varten, monet muita konsertteja tai esiintymisiä varten. Jotkut ennestään jo toimineet kuorot aloittelevat toimintaansa uudelta sivulta, uuden johtajan kanssa. Kaikille kuitenkin lienee yhteistä se, että omaan stemmaan on tullut uusi vieruskaveri laulamaan. Toivottavasti näin on käynyt kaikissa kuoroissa!

 Onnittelemme juhlavuottaan viettäviä kuoroja - Ilon- ja lauluntäyteisiä vuosia Laulu-Siukut Hämeenlinnassa (40 v. konsertti 16.10.), Kokkolan Naislaulajat (30 v. konsertti 23.10.) ja Lauluyhtye Ablobatur Joensuussa (10 v. konsertti 1.10.) sekä kaikki ne kuorot, joiden juhlavuosista me emme vielä liitossa tiedä.

Joutsenon kesäleirillä koettiin taas monta mukavan antoisaa ja mieliin painuvaa hetkeä. Perinteisten merkkilauluryhmien lisäksi oli jälleen kuoronjohtajakurssi ja äänenmuodostus sekä liiton kuorot Louhi ja Vox Feminae.

Kansainvälistä väriä leirille toi etelä-afrikkalainen Santisa Viljoen, joka opetti ryhmissä ja yksityisesti äänenmuodostusta keskittyen erityisesti vokaalisävyihin. Hän esiintyi myös leirin juhlakonsertissa Joutsenon kirkossa.

50. naiskuoroleiri keräsi jälleen satakunta naiskuorolaulajaa. Leiritunnelmiin pääset oheisen kuvakavalkadin kuvin.

Kuten aina, viikon jännittävimmät hetket koettiin merkkilaulutenteissä, joissa osaaminen mitattiin. Toisinaan tenttijällä voi käydä tuurikin, mutta osaaminen kuitenkin palkitsee itse itsensä. Ensi kesän merkkisuorituksia varten kannattaa jo harjoittelu aloittaa. Jos ottaa tavoitteekseen opetella yhden laulun viikossa, se tekee n. 33-35 viikkoa ja vielä voi pitää pari lomaviikkoakin harjoittelun lomassa.

Vuoden 2012 laululeiripidetään Joutsenon opistolla 1.-6.7.2012. Aloita harjoittelu jo nyt ja hanki itsellesi merkkilaulunuotit ja harjoitus-cd:t (perus- ja taitomerkkilauluihin) liiton toimistosta. Käytämme vain alkuperäistä nuottimateriaalia!

Perus- ja taitomerkkejä voi tenttiä myös talven aikana kentällä. Jos haluatte järjestää oman merkkisuoritustentin, ota yhteyttä naiskuoroliiton toimistoon.

Mestarimerkin voi edelleen tenttiä vain kesän laululeirillä.

Leiristipendit vuodelle 2012 arvottiin seuraaville:

Naiskuoro Female Singers, Helsinki ja Naiskuoro Solina Hyvinkää. Varalle leiristipendin saajiksi arvottiin Iisalmen Kalevalakuoro ja Joutsenon Naislaulajat.

Naiskuoropäivät 2012 pidetään Rovaniemellä 17.-18.3.2011. Emäntäkuorona toimii Naiskuoro LapinRuska (http://lapinruska.nettisivu.org). Luvassa on aitoa lappilaista menoa ja meininkiä J

 

Naiskuoropäivien yhteydessä järjestetään tertsetti- ja kvartettikilpailu sekä koulutusta.

Kilpailusäännöt ja pakolliset laulut julkistetaan liiton nettisivuilla lokakuun lopussa sekä vuoden viimeisessä jäsenkirjeessä.

 

Jäsenkirjeet sähköpostilla ja/tai kirjepostina

Liiton jäsenkirje ilmestyy neljä (4) kertaa vuodessa. Se lähetetään jäsenyhdistyksille sähköpostilla ja kirjepostina. Sen lisäksi se on luettavissa liiton nettisivuilla: snkl.sulasol.fi

Joistakin yhdistyksistä on ilmoitettu, että sähköpostilla tullut jäsentiedote on riittävä etenkin kun se on aina luettavissa myös netistä.

Jos kuoron sähköpostiosoite on muuttunut, ilmoitathan siitäkin sihteerille.

Teemme tämän jälleen kokeiluluonteisesti ja odotamme palautetta. Jos em. järjestely ei toimi, palaamme takaisin nykyiseen käytäntöön.

Vox Feminae ja Louhi-kuoro

Vox Feminae harjoittelee ja esiintyy seuraavan kerran ”korkeanpaikan” leirillä Espanjan aurinkorannikolla. Bon Voyage Ladies JKoti-Suomessa ja Riihimäellä harjoitellaan seuraavan kerran helmikuussa 2012.

Louhi-kuoronharjoitusleiri on 14.-16.10.2011 Iisalmessa. Leirikirje on lähtenyt kuorolaisille ja Louhi-kuoron Ylä-Savon osastolaiset odottavat vahvistuksia.

Kuoroihin otetaan uusia laulajia:

Jos olet kiinnostunut liiton kuorojen toiminnasta ja haluat tulla mukaan laulamaan, ota yhteyttä Vox Feminae –kuoron johtajiin Terttu Jauhiaiseen, puh. 044 254 1285 (sähköposti: ) tai Raakel Solviniin, puh. 050 598 4711 (sähköposti: )  sekä Louhi-kuoron johtajaan Rita Varoseen, puh. 040 502 9692 ( ).

Naiskuoroliiton esite tulossa

Hallituksesta muodostettu työryhmä työstää liitolle omaa esitettä ja sen on määrä olla valmis vuoden viimeisen jäsenkirjeen jakeluun mennessä. Suomen ja englanninkieliset esitteet tulevat olemaan myös liiton nettisivuilla ja ovat sieltä tulostettavissa aina tarpeen mukaan.

NUOTTIMYYNTI

Kuoronainen-kirjaseen on livahtanut virhe. Jouko Saaren säveltämän ”Kesäyö” –laulun tahdit 55-71 (1 sivu) ovat jääneet painokoneen syövereihin. Uusissa tilauksissa sivu on irrallisena vihkon välissä laulun perässä. Jos olet jo hankkinut kirjan kuorollesi, niin lähetä sähköpostia joko sihteerille tai puheenjohtajalle, niin lähetämme puuttuvan sivun.                 Toinen painovirhe on Eeva Kivi van Zantvoortin säveltämässä laulussa ”Onnellinen”. Siinä ensimmäisen sivun ensimmäisen rivin 2. alton nuotit menevät näin: e,e,g,h ja 2 maalissa sama h. Painovirheistä huolimatta kirjan hinta on 12 eur/kpl - 10 kpl ja sitä suuremmasta määrästä tulee paljousalennus!

Ilta äänissä –illanistujaiskirjan ensimmäinen painoerä on myyty loppuun. Uusi painoerä on tulossa vielä tämän syksyn aikana, joten tilauksia voitte lähettää liiton toimistoon. Kirjan hinta on 12 eur/kpl, paljousalennus 10 kpl:sta alkaen.

Sateenkaari – Nyt sitä saa jälleen! 14 eur/kpl – paljousalennus 10 kpl:lsta alkaen.

Hengellisiä lauluja naiskuorolle on saanut suuren suosion erityisesti seurakuntien keskuudessa ja painoksen viimeiset kappaleet myytiin ryminällä alkusyksystä. Lupa-asioiden tarkistus on meneillään ja kun ne ovat selvillä, saamme uusintapainoksen.

Sekä paljon muuta, katso: http://snkl.sulasol.fi/tuotteet/nuotit/

Naiskuoropäivistä ja muista liiton asioista tietoa enemmän ja tarkemmin seuraavassa jäsenkirjeessä!

Hyvät Naiset – toivotan aurinkoista syksyä ja terveyttä!

Helena Toivanen                              Irma Pakarinen