Jäsenkirje 3/2010

Ruskan ja lumentäyteinen syystervehdys suomalainen laulavainen kuoronainen!

Syksyn ensimmäisen jäsentiedotteen lähettämistä viivästytettiin hieman totutusta aikataulusta. Syynä tähän oli se, että saamme enemmän tietoa tulevista asioista. Jäsentiedotteen asioita olette jo saaneet lukea syksyn ensimmäisestä SULASOL-lehdestä.

Laulanta kuoroissa on alkanut liki 2 kk sitten, ovatpa jotkut laulaneet läpi kesän. Juhlakonsertinkin on pitänyt jo kolme kuoroa. Toivotamme onnea 100-vuotias Naiskuoro Vaput Jyväskylästä, 60-vuotias Mikkelin Laulusiskot ja 30-vuotias Kerimäen Naislaulajat.

Joutsenon leiri

Kiitos vielä kerran kaikille menneen kesän leirillä mukana olleille - niin laulajille, opettajille kuin edeskäyvälle henkilökunnalle. Hyvin siitä selvittiin, vaikka helle hemmotteli ja välillä kurittikin. J Leiripalautteita tuli kiitettävästi ja niistä saamamme palaute auttaa meitä tulevien leirien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ensi kesän leiri pidetään 3.-8.7.2011. Opetus tapahtuu samoissa ryhmissä kuin tämän vuotisellakin leirillä, mutta perus- ja taitoryhmiin tulee 2 opettajaa aikaisemman yhden sijasta. Viime vuosien osallistujamäärät ovat olleet suuria ja näin ollen myös ryhmäkoot ovat kasvaneet. Leirihinta tulee nousemaan hieman, mutta vastineeksi sille saadaan lisää opetusta. Ensi kesän leiristä kerromme enemmän kevään kirjeessä. Merkkilauluja sekä perus- ja taitomerkkilaulu-cd:tä voi tilata liiton toimistosta – nyt on koko tuleva talvi hyvää aikaa harjoitella merkkilauluja. Päivitämme syksyn aikana nettisivuillamme olevat merkkilauluohjeet ajantasalle ja paperiversiot kuoroille lähetetään joulun alla lähetettävässä jäsenkirjeessä.

Perus- ja taitomerkkilauluja voi tenttiä myös kentällä, ottakaa yhteys aina liiton toimistoon halutessanne merkkileirin yhteydessä tenttisuorituksen. Liiton hallitus hyväksyy lautakunnan tenttitilaisuuksiin ja toimistosta lähetetään tarvittavat dokumentit ja kellot tenttitilaisuuteen.

Mestarikelloja suoritetaan edelleenkin vain naiskuoroleirillä kesällä.


Naiskuoropäivät 2011 Turussa

Turun Naislaulajat toimivat emäntäkuorona vuoden 2011 Naiskuoropäivillä ja toivottavat meidät tervetulleiksi Turun krisilliselle opistolle 19.-20.3.2011 (www.linnasmaki.fi). Musiikillisena teemana on ”Vanha musiikki”, joka on myös yhtyelaulukilpailun teemana. Yhtyelaulukilpailun yksityiskohtaiset säännöt julkaistaan myöhemmin, mutta alla se tärkein asia, jotta pääsette itse asiaan eli kokoamaan ohjelmistoa ja harjoittelemaan (mus.valiok. 17.9. ja hallitus 10.10.):

AVOIN YHTYELAULUKILPAILU

  • Naisyhtyeille a cappella 3-8-henkilöä (yksi laulaja/stemma)
  • Pakollista teosta ei ole, mutta yksi esitettävistä sävellyksistä on oltava vanhaa musiikkia, ennen 1700-lukua sävellettyä.
  • Kilpailijat laulavat arvotussa järjestyksessä. Naiskuoropäivien järjestäjä ilmoittaa kilpailujärjestyksen mukaiset soundcheck-ajat ja muun tarkemman aikataulun ilmoittautuneille viimeistään viikkoa ennen kilpailua.
  • Tuomariston nimeämät yhtyeet ovat velvollisia esiintymään ilman korvausta 20.3.2011 järjestettävässä päätöskonsertissa

 

Naiskuoropäivien ohjelma, päiville ilmoittautuminen ja yhtyelaulukilpailun säännöt julkistetaan seuraavassa jäsentiedotteessa ja liiton nettisivuilla.

Alla Turun Naislaulajien tervehdys naiskuoropäivien järjestelyjen etenemisestä:

”Naiskuoroliiton valtakunnalliset Naiskuoropäivät 2011 järjestetään Turussa 19.-20.3. Päivien teemana on vanha musiikki.
− Haluamme teemavalinnalla kunnioittaa kuoron kotikaupungin, vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungin kulttuuriperintöä, kertoo emäntäkuoro Turun Naislaulajien puheenjohtaja Tuija Kantoluoto.

Turun Naiskuoropäivillä luvassa on koulutusta vanhan musiikin tulkintaan ja fraseeraukseen. Kuorolaisia kouluttavat Uli Kontu-Koskinen, Timo Lehtovaara ja Sari-Anneli Ruokonen. Lauantaina päivillä järjestetään yhtyelaulukilpailu, joka Turussa on avoin myös Naiskuoroliiton ulkopuolisille yhtyeille. Kilpailuohjelmistossa on pakollisena yksi vanhan musiikin kappale.

Naiskuoropäivillä kuullaan myös totuttuun tapaan tasokkaita konsertteja. Lauantaina konsertoi vuoden 2009 kuoro Philomela kuoropäivien tapahtumapaikalla Linnasmäen Kongressikeskuksessa (Turun kristillinen opisto). Kokkolan Naislaulajat konsertoi myös viikonlopun aikana. Tiivistahtinen koulutus- ja ohjelmapäivä huipentuu lauantai-iltana karonkkaan, jossa on luvassa yhtyelaulukilpailun tulokset sekä hauskaa ja lämminhenkistä yhteistä hupia ja laulantaa. Sunnuntaina kokoonnutaan liittokokoukseen.

Turun Naislaulajat toivottavat Naiskuoroliiton jäsenkuorot lämpimästi tervetulleiksi maamme vanhimpaan kaupunkiin.
− Päätöskonsertti järjestetään sunnuntaina Turun tuomiokirkossa, 700-vuotista historiaa kantavassa maamme kansallispyhäkössä. Tämä on elämys sinänsä, Kantoluoto lupaa.

Turussa järjestettävistä Naiskuoropäivistä ja ilmoittautumisesta tiedotetaan lisää seuraavissa jäsenkirjeissä ja TNL:n verkkosivuilla osoitteessa www.turunnaislaulajat.fi.”