Jäsenkirje 2/2017

KO MERI AUKKES ja kevät tuli! 

Kevään odotetuin tapahtuma pidettiin maaliskuussa Raumalla. Ko meri aukke! oli nimensä mukainen: meri aukesi ja länsituuli puhalteli napakasti mereltä päin. Rauma Flikkatten Göörin tehotiimit olivat tehneet meille niin upeat naiskuoropäivät, että vieläkin hymyilyttää.

Perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään meno oli luonnikasta ja hyväntuulista, järjestelyt toimivat ja naiset nauttivat. Koulutukset, konsertit, katselmus ja karonkka ilmensivät ilontäyteistä yhdessä oloa – niistä oli hyvät naiskuoropäivät tehty!

ISO KIITOS RFG:n naisille järjestelyistä. Kiitos, että tartutitte hyvän tuulenne meihin kaikkiin. Ensi vuonna naiskuoropäivät pidetään Seinäjoella 16.-18.3.2018. Kiitos kutsusta Seinäjoki ja emäntäkuoro Sorja!
Liittokokouksen henkilövalinnoista olette jo saaneet erillisen liitteen ja ne ovat luettavissa myös äsken ilmestyneestä Sulasol-lehdestä samoin kuin muut tärkeimmät liittokokouspäätökset.

Sulasol-lehden tekstistä oli tipahtanut pois vuoden tärkeimmät valinnat perusteluiden lopusta:
Vuoden kuoro 2016: KYN
Vuoden valopilkku 2016: Kiuruveden Naislaulajat

Liiton toiminta vuonna 2017
Kuluvan vuoden painopiste liiton toiminnassa on uusien nuottijulkaisujen tuottaminen. Ensimmäiset näistä tulevat myyntiin jo Tampereen Sävel –katselmukseen, jossa liitolla on oma nuottimyyntipiste. Joutsenon leirin valmistelut ovat niin ikään käynnissä, siitä tarkemmin tekstin lopussa.

Liiton nettisivu-uudistus on käynnissä. Tavoitteemme on saada selkeät, visuaalisesti helposti luettavat, palvelevat ja päivitettävät sivut. Toivommekin, että jäsenistö antaa vinkkejä sivujen sisältöön ja lähettää valokuvia kuorojen tapahtumista. Tehdään yhdessä yhteistä asiaa!

Yksi tärkeimmistä kestosuosikeista on ollut viestiä liiton jäsenistölle ”Laulamme puhtaasti!” –sanomaa. Sehän tarkoittaa alkuperäisen nuottimateriaalin käyttöä. Viesti on toki tavoittanut useimmat kuorot, mutta muistutus on aina paikallaan. Meille Suomen Naiskuoroliitossa on tärkeää kunnioittaa musiikin tekijöitä ja maksaa heille tekemästään työstä. Emme julkaise nuottimateriaalia ellei meillä ole luvat kunnossa.

Jäsenistöhän saa nuoteista yli 11 kpl:een eristä 10 % alennuksen, minimi tilausmäärä 6 kpl/kuoro. Jos tarvitsette apua muiden kustantajien nuottien tilaamisesta, voitto olla yhteydessä liiton sihteeriin. Myös Sulasolin nuottipalvelu auttaa nuottiasoissa ja Sulasolin juuri avatusta nuottiverkkokaupasta voitte ostaa myös Sulasolin julkaisemia nuotteja.

Toinen tekijäoikeuksien kannalta huomioitava, tärkeä asia on konserttien Teosto-ilmoitukset. Liiton nettisivulta snkl.sulasol.fi löytyvät ohjeet Teosto-ilmoitusten tekemistä varten. Tekemällä konsertti-ilmoituksen musiikin tekijät saavat korvauksen ja liittokin oman osuutensa.

Juhlivien kuorojen konserteista toivomme tietoa liiton toimistoon. Tähän mennessä olemme saaneet tietoomme seuraavat: Vaasan Naiskuoro 90 vuotta (konsertti 22.4.), Merikosken Laulu 70 vuotta (konsertti 22.4.) ja Vantaan Naislaulajat 40 vuotta (konsertti 9.4.). Onnea ja monia lauluntäyteisiä vuosia juhliville kuroille!

Toivotan kaikille jäsenillemme aurinkoista ja riemullista laulukevättä 
Helena Toivanen
puheenjohtaja
***
Naiskuoroliiton laululeiri Joutsenon opistolla
Naiskuoroleiri Joutsenon opistolla pidetään 2.-7.7.2017.
Kellokurssin hintaan sisältyy myös erillinen kvartettiopetus kellotenttiin valmistautuville laulajille.
Leirillä järjestetään merkkilaulukurssit ja Louhi-kuorokurssi sekä kuoronjohdonkurssi, mikäli osallistujia kurssilla on vähintään neljä.
Kurssihinnat:
- Merkkilaulukurssit ajalla 2. – 7.7. 2017 täysihoidossa 375 €/hlö, ei-asuvat 250 €/hlö
- Kuoronjohdon kurssi 3 päivää sijoittuen ajalle 2.5.5. täysihoidossa 305 €/hlö, ei-asuvat 198 €/hlö
- Louhi-kuoron kurssi 7. - 9.7. 150 €/hlö, alkaa perjantain päiväkahveista ja päättyen sunnuntain lounaaseen

Leirillä on myös mahdollisuus fyysiseen äänenhuoltoon kurikkalaisen Voice massage –terapeutti Anita Ojasen käsittelyssä.
Toisena fyysisen hyvinvoinnin tuottajana on hierojaksi kesällä valmistuva Taru Vatanen Iisalmesta. Taru keskittyy klassiseen hierontaan.
Kelloleirin ilmoittautumislinkki: http://ifest.fi/form/?oid=8&GUID=470b396ddc50806ad3963d3ad7e04601
Louhen ilmoittautumislinkki: http://ifest.fi/form/?oid=8&GUID=4e45166e7e48ab7e7383eb31232bbecf

Ilmoittautumisaikaa on perjantaihin 26.5.2017 asti. Ilmoittautumisajan päätyttyä kaikille ilmoittautuneille lähetetään leiriohjelma. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen kurssipaikkatilannetta voi tiedustella Maija-Liisa Konttiselta, puh. 050 305 2584.

Ilmoittautumismaksut:
Osallistuminen yhdelle kurssille 25 euroa/hlö
Osallistuminen kahdelle kurssille 40 euroa/hlö
Ilmoittautumismaksu maksetaan 29.5.2017 mennessä Suomen Naiskuoroliiton tilille DanskeBank: FI91 8000 1271 1580 33.
Ilmoittautumismaksua ei palauteta, mikäli osallistuja peruu osallistumisensa kurssille.
 Kurssimaksun laskuttaa Joutsenon Opisto, joten odota laskua ja maksa opiston tilille!!!!
 Alkuperäisiä merkkilauluja sekä perus- ja taitomerkkilaulujen harjoituscd:tä voit tilata liiton toimistosta sähköpostilla
 Joutsenon leirikirje lähetetään sähköpostilla kaikille ilmoittautuneille kesäkuun alussa.
 Huom!!! Kellotentit alkavat torstai-iltapäivällä ja jatkuvat perjantaina. Uusi perusmerkkiäänite

Kauan odotettu perusmerkkien harjoitus-cd valmistuu ja se tulee myyntiin viimeistään 15.6.

Nuottikauppa on aina auki – käytämme vain alkuperäistä nuottimateriaalia!!
Naiskuoroliiton nuottikauppa on aina auki. Olemme kopioineet liiton nettisivuille snkl.sulasol.fi liiton kustantamien nuottien näytteet (ei koko nuottia). Näistä voit saada vähän maistiaisia, minkälaisesta laulusta on 
kysymys.

SNKL NUOTTINURKASSA HUHTIALE 50%
o Kuoronainen normaalisti 12 € - nyt vain 6 €/kpl, kun tilaus tehdään koko kuorolle
o Lisäksi saat seuraavista nuoteista samaan aikaan tilattuna myös 50 % alennuksen (tilattuna koko porukalle):
 Huovinen: Mun taivaani tummansininen
 Viitasaari: Mannermainen nainen
 Kostiainen: Larin Kyösti -sarja
o Kirjat ja irtonuotteja ostaneille porukoille tilaus sujautetaan punaiseen, SNKL logolla varustettuun, nuottilaukkuun - vain nopeimmille
o Kuoronainen-kirjasta löydät luontokuvauskappaleita, mm. Saima Harmajan teksteihin tehtynä sekä kuorolaulamisen ylistystä jopa humoristiseen tapaan kerrottuna.

Merkkilaulunuotit on tilattava viimeistään nyt, jotta käytössäsi ovat alkuperäiset kellosuorituksia varten.

Suomen Naiskuoroliiton hupparit edelleen myynnissä
Vielä ehditte tilata kuorolle yhtenäiset asut Sulasolin laulu- ja soittojuhlille Hämeenlinnaan.

Naiskuoroliiton huppari on laadukas Russell-malli ja väriskaala on laaja. Painatus kaikissa hupparin väreissä on hopean- tai tumman harmaa. Selkään tulee mukailtu logopainatus ja etuosaan vasemmalle puolelle saa halutessaan oman kuoron nimen. Hintaan sisältyy kaksi painatusta (painatuksen pois jättäminen ei alenna hintaa). Saatavilla olevien värin lisäksi ovat kevään uutuuksina tumma harmaa, metsänvihreä ja lime.
Huppareita on sekä naisten (kapea) että miesten (leveä) mallia. Koot ovat ns. normaaleja (eli naisten L on naisten L, miesten L on miesten L).
Hupparissa on kaksinkertainen huppu hyvän malliset taskut, se on mukavan lämmin ja kiva pitää päällä.
Hupparin hinta on 45 euroa, sisältää 2 painatusta. Toimituskulut lisätään laskun loppusummaan. Tilatkaa kerralla koko kuorolle, niin säästätte toimituskuluissa. Toimitusaika tilauksesta n. 2-3 vkoa riippuen tilauksen määrästä. 
Tilaukset toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen:

Well02 hyvinvointilaite flunssan torjuntaan ja hengitystielihaksia vahvistamaan
Elämme kovin tautisia aikoja, flunssa vaanii nurkan takana ja iskee arvaamatta. Tilaa hengitystielihaksia vahvistava Well02-laite itsellesi Well02n verkkokaupasta www.hapella.fi
Käyttämällä naiskuoroliiton alennukseen oikeuttavaa koodia saat laitteesta verkkokaupasta tilattuna 15 % alennuksen. Pyydä koodi liiton toimistosta sähköpostilla
Tutustu Well02:een verkkokaupan sivustolla.