Jäsenkirje 1/2018

ON LAULUA ELÄMÄ TÄÄ!
Iloisia laulun säveliä laulusiskot, uusi lauluvuosi on pyörähtänyt käyntiin. Tämän vuoden tärkein tavoite on elävöittää entisestään naiskuorolaulua ja niittää mainetta kuororintamalla.
 
2017 LAULUHAASTE
Viime vuonna Naiskuoroliiton hallitus ja musiikkivaliokunta haastoi suomalaiset naiskuorot laulamaan Itsenäisen Suomen kunniaksi joka kuukauden 6. päivänä Laulua elämä soi –laulun yleisellä paikalla, jossa oli myös kuulijoita. Vuoden 2017 haastekampanjan ahkerimmat kuorot olivat Pytinki-kuoro ja Harjavallan Naislaulajat, jotka virittäytyivät tunnelmaan jokaisen kuukauden 6. päivänä.

Seuraavaksi ahkerin, Forssan Naiskuoro esiintyi 11 kertaa. Useamman kerran kuoroja olivat mm. Vaput 10 kertaa, Louhi 3 kertaa ja Kiuruveden Naislaulajat 2 kertaa. Yhden kerran kuoroja olivat Joensuun Naiskuoro, Mäntän Naislaulajat, KLONK, Merikosken Laulu, Rauma Flikkatten Göör, Jyväskylän Naislaulajat, Porin Naislaulajat, Naiskuoro Vikla, Naiskuoro Aiolis, Nota Bene Nokia, Kausalan Naislaulajat ja Kouvolan Naiskuoro sekä Joutsenon naiskuoroleirin kuoro.

2018 LAULUHAASTE
Jatkamme haastetta vuonna 2018 samoilla säännöillä, mutta lauluksi olemme valinneet Sulasolin laulujuhlakirjassakin olevan laulun ”Elämän sain soimaan”. Laulun esittämispäiväksi valitsimme kuukauden 8. päivän. Haastekampanja alkaa torstaina 8. maaliskuuta, kansainvälisenä naisten päivänä ja jatkuu joulukuun 8. päivään, joka on Sibeliuksen syntymäpäivä. Facebookiin perustamme jälleen ryhmän, johon kukin esiintyvä kuoro käy postaamassa kuvan esityksestään. Naiskuoroliitto tulee julkaisemaan Elämän sain soimaan –nuotin, joten sitä saa vielä tämän kevään aikana liiton toimistosta. Tule mukaan!

NAISKUOROPÄIVÄT KORIAT TRYSKÖÖT 16-18.3.2018
Naiskuoropäivät Koriat Tryskööt 16.-18.3.2018 Seinäjoella Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla syntynsä saanut Sorja toivottaa naiskuorolaiset ympäri Suomen tervetulleiksi Seinäjoelle Suomen Naiskuoroliiton 73. naiskuoropäiville. Luvassa on monipuolinen ja antoisa viikonloppu konserttien, koulutuksen ja kuorokatselmuksen merkeissä. Tapaamme vanhoja tuttuja ja tutustumme uusiin kuorolaulun taitajiin.

Tryskööt on vanha eteläpohjalainen sana, joka tarkoittaa ilonpitoa, tanssimista ja äänekästä riehakoimista. Koria on myös murresana ja tarkoittaa kaunista, hienoa.

Tutustu ja seuraa www-sivustoa www.naiskuoropaivat.fi Ajankohtaiset asiat löytyvät Kuoroille -osiosta.

Mikäli käytät Facebookia: - Tykkää ja seuraa facebook -sivua ”Naiskuoropäivät 2018 - Koriat tryskööt”, joka on päivien toinen virallinen tiedotuskanava www-sivujen lisäksi. - Klikkaa itsesi osallistujaksi facebook -tapahtumaan ”Naiskuorojen Koriat Tryskööt – NKP 2018”, joka on matalan kynnyksen keskustelupaikka naiskuoropäivien osallistujille. 

Tervetuloa Seinäjoelle! Piretähän koriat tryskööt!

Naiskuoropäivien ohjelma- ja muu tärkeä informaatio löytyvät sivustolta www.naiskuoropaivat.fi

Sunnuntaina 18.3. on Lakeuden Ristin kirkossa naiskuoromessu klo 10 alkaen. Messussa kuorot laulavat yhdessä seuraavat laulut:
 • Soi kunniaksi Luojan (Naiskuorolauluja –kirja)
 • Suomalainen rukous (Naiskuorolauluja-kirja)
 • Suojelusenkeli (Marita Kaakinen, irtonuotti tilattavissa liiton toimistosta)
 • Neitsyt Maaria emonen (Sari Kaasinen, irtonuotti tilattavissa liiton toimistosta)
Naiskuorokatselmus Seinäjoella 17.3.2018
Naiskuoropäivien kuorokatselmuksen osallistuvien kuorojen määräksi hallitus vahvisti 12 kuoroa säännöissä määritellyn 10 kuoron sijasta. Katselmukseen osallistuvat seuraavat kuorot:
 • Kokkolan Naislaulajat
 • Lauluyhtye Hoijakka
 • Louhi
 • Merikosken Laulu
 • Nota Bene Nokia
 • Rauma Flikkatten Göör
 • Porin Naislaulajat
 • Pytinki-kuoro
 • So Many Sisters
 • Sorja
 • Timotei
 • Vaput
Katselmukseen osallistuville kuoroille lähetetään erikseen sound-check ja esiintymisaikainfot. Katselmuksessa esitettävä ohjelmisto esitysjärjestyksessä sekä nuotit (1 alkuperäinen/laulu sekä neljä kopiota kustakin laulusta) on toimitettava liiton toimistoon 15.2.2018 mennessä.

Katselmuksen tuomaristossa ovat Maria Autio Kokkola, Merzi Rajala Porvoo ja Kaija Viitasalo Helsinki. Tuomariston sihteerinä toimii Piritta Savolainen Kokkolasta.

Liittokokous
Suomen Naiskuoroliiton liittokokouskutsu ja valtakirja on tämän kirjeen liitteenä. Liittokokous pidetään Seinäjoella hotelli Almassa perjantaina 16.3.2018 klo 18 alkaen. Valtakirjat tulee palauttaa liiton toimistoon 26.2.2018 mennessä joko maapostilla tai skannattuna sähköpostiin

Liittokokouksen asiakirjat lähetetään valtakirjansa lähettäneille kuoroille viimeistään 2 viikkoa ennen liittokokousta.

Vuoden kuoro 2017
Onko sinun kuorosi vuoden kuoro 2017? Tehkää vapaamuotoinen hakemus, josta käy ilmi kuoron toiminta menneenä vuotena: konsertit ja muut esiintymiset, harjoitukset, matkat, tilaussävellykset, toiminta kotipaikkakunnalla, maakunnassa, koko maassa… kaikkea sitä, mitä naiskuoro vain keksii tehdä niin, että se on Vuoden kuoro –tunnustuksen ansainnut.

Vuoden kuoro 2017 saa oman konsertin Kiuruvedellä maaliskuussa 2019 järjestettäville naiskuoropäiville.

Ansiomerkit pitkään laulaneille kuorolaisille
Liiton nettisivuilta snkl.sulasol.fi löytyvät niin merkkisäännöt kuin merkkianomuskaavakkeet. Merkkien haku on avoinna kaiken aikaa, mutta naiskuoropäivillä luovutettaviksi tarkoitettujen ansiomerkkien hakemukset tulee toimittaa liiton toimistoon 26.2.2018 joko maapostina tai liitteinä sähköpostiin

Ansiomerkit ja liiton toimintapokaalit jaetaan karonkassa lauantai-iltana. Viime vuonna Raumalla palkitut kuorot; vahvistakaa sihteerille tuotteko kiertopalkinnon mukananne Seinäjoelle vai postitatteko liiton toimistoon.

Etsintäkuulutus!
Eniten mestarikelloja –kiertopalkinto on jäänyt elämään omaa elämäänsä jonkin vuonna 2014 tai 2015 palkitun kuoron kaappiin. Voisitteko kääntää kaikki kivet ja kannot, nurkat ja kaapit, jotta tuo paljon tunnearvoa omaava kynttiläjalka saadaan taas kiertoon.

Naiskuoroleiri 2018
Naiskuoroliiton laululeiri pidetään 1.-6.7.2018 Joutsenon opistolla. Merkkilauluohjelmistojen nuotteja on saatavilla liiton toimistosta. Lopullinen leiriohjelma ja opettajisto vahvistuvat helmi- maaliskuussa ja näistä kerrotaan tarkemmin seuraavassa jäsenkirjeessä.

Uusia nuotteja, uutta ohjelmistoa
Viime vuonna julkaistiin useita uusia nuotteja, joiden aika on nyt.
 • Samuli Saarelan sovitukset Vauhti päällä –kokoelma (sis. laulut Satuprinsessa, Pojat, Seksi vie ja taksi tuo sekä Titanic) hinta 12 eur
 • Sari Kaasinen; Murhe 3 eur
 • Sari Kaasinen; Neitsyt Maaria emonen 3 eur
Julkaisemme lisää nuotteja myös tänä vuonna. Ilmoitamme niistä heti, kun ne ovat valmiina.

Laulun iloa ja aurinkoa kevääseen!
Helena Toivanen
puheenjohtaja