Jäsenkirje 1/2017

ONNEA SUOMI 100 VUOTTA JA SULASOL 95 VUOTTA 

Hyvää uutta vuotta! Aluillaan oleva vuosi on yhtä juhlaa, kun juhlimme isänmaamme 100 vuoden itsenäisyyttä ja Sulasolin 95 vuotista laulun ja soiton juhlaa.

Suomen Naiskuoroliitto on haastanut kaikki maamme naiskuorot mukaan juhlatempaukseen. Kunkin kuukauden 6. päivänä kuoro tai kuoron pienryhmä esittää yleisellä paikalla Mia Makaroffin säveltämän Laulua elämä soi –laulun. Tapahtumasta otetaan kuva ja se jaetaan facebookissa. Tällä tavoin osoitamme olevamme mukana Suomi 100 vuotta –juhlinnassa.

Sulasolilaisten suurin ja tärkein tapahtuma ovat Hämeenlinnassa 12.-14.5. pidettävät laulu- ja soittojuhlat. Ilmoittautumisaikaa Hämeenlinnaan on jatkettu 31.1.2017 asti, joten jos missasit edellisen määräajan, vielä ehdit mukaan.

”Ko meri aukke” – naiskuoropäivät Raumalla

Naiskuoropäiville ilmoittautuminen on käynnissä 15.2.2017 asti osoitteessa www.naiskuoropaivat.fi Sivustolla voit ilmoittautua sekä päivien ohjelmassa oleviin koulutuksiin että yhtyekatselmukseen. Majoitukset varataan ja maksetaan suoraan hotelliin.

Tämän vuoden naiskuoropäivillä painopiste on koulutuksessa. Lauantaina kouluttajina toimivat liiton taiteellinen johtaja Anneli Julén, musiikkivaliokunnan jäsenet Maria Autio ja Mari-Anni Hilander sekä Lauluyhtye Rajattomasta tuttu Soila Sariola, joka opettaa myös Hämeenlinnan laulu- ja soittojuhlilla esitettävän sävellyksensä Soi! Soi! Soi!  Sunnuntaiaamuna paneudumme laulajan fysiologiaan teemalla ”Mistä on hyvät laulajat tehty?” musiikkifysioterapeutti Markku Riihisen opastuksella.

Toimintapokaalit vuoden 2016 aktiivisimmille jaetaan naiskuoropäivien karonkassa. Vuoden 2015 aktiivit; ilmoittakaa liiton sihteerille sähköpostiin tuotteko kiertopalkinnot mukananne Raumalle vai palautatteko liiton toimistoon.

Naiskuoropäivillä lauletaan myös yhdessä! Ota mukaasi Ilta äänissä ja Toiset laulut. Mikäli sinulla ei noita Naiskuoroliiton julkaisemia kokoelmia vielä ole, voit ostaa omasi naiskuoropäivillä.

Liittokokous

Suomen Naiskuoroliiton liittokokouskutsu ja valtakirja on tämän kirjeen liitteenä. Liittokokous pidetään Raumalla kulttuuritalo Posellissa perjantaina 17.3.2017 klo 18 alkaen. Valtakirjat tulee palauttaa liiton toimistoon 15.2.2017 mennessä joko maapostilla tai skannattuna sähköpostiin

Liittokokouksen asiakirjat lähetetään valtakirjansa lähettäneille kuoroille viimeistään 2 viikkoa ennen liittokokousta.

Vuoden kuoro 2016

Onko sinun kuorosi vuoden kuoro 2016? Tehkää vapaamuotoinen hakemus, josta käy ilmi kuoron toiminta menneenä vuotena: konsertit ja muut esiintymiset, harjoitukset, matkat, tilaussävellykset, toiminta kotipaikkakunnalla, maakunnassa, koko maassa… kaikkea sitä, mitä naiskuoro vain keksii tehdä niin, että se on Vuoden kuoro –tunnustuksen ansainnut.

Vuoden kuoro 2016 saa oman konsertin Seinäjoella keväällä 2018 järjestettäville naiskuoropäiville. 

Ansiomerkit pitkään laulaneille kuorolaisille

Liiton nettisivuilta snkl.sulasol.fi löytyvät niin merkkisäännöt kuin merkkianomuskaavakkeet. Merkkien haku on avoinna kaiken aikaa, mutta naiskuoropäivillä luovutettaviksi tarkoitettujen ansiomerkkien hakemukset tulee toimittaa liiton toimistoon 1.3. mennessä.

Naiskuoroleiri 2017

Naiskuoroliiton laululeiri pidetään 2.-7.7.2017 Joutsenon opistolla. Merkkilauluohjelmistojen nuotteja on saatavilla liiton toimistosta. Perusmerkkiohjelmisto suoritetaan ns. uudella ohjelmistolla, joka oli ohjelmassa jo 2016 leirillä. Lopullinen leiriohjelma ja opettajisto vahvistuvat helmikuussa ja näistä kerrotaan tarkemmin seuraavassa jäsenkirjeessä.

Liiton kuorot Vox Feminae ja Louhi

Jokainen teistä on varmasti kuullut liiton kuoroista Vox Feminae ja Louhi. Nämä kuorot harjoittelevat 2-4 kertaa vuodessa viikonloppuisin ja kesäleirillä Joutsenossa. Molemmilla kuoroilla vuosi 2018 on juhlavuosi: Vox Feminae täyttää 30 vuotta ja Louhi 20 vuotta. Haluatko Sinä laulaa näissä kuoroissa? Jos, niin ota yhteyttä Vox Feminaen johtajiin Terttu Jauhiainen ja Raakel Solvin sekä Louhi-kuoron johtajaan Anneli Juléniin. Yhteystiedot saa liiton toimistosta.

Vox Feminae harjoittelee seuraavan kerran 27.-29.1.2017 Paukkulan opistolla Mikkelissä. Louhi-kuoro ehti jo pitää vuoden ensimmäisen laululeirin ja konsertin loppiaisen aikaan Lopella.


Lauletaan ja iloitaan juhlavuodesta!

Helena Toivanen