JÄSENKIRJE 1/2014

Tulihan se talvi vihdoin ...

 Tämän ajan suurin puheenaihe on ollut vähäluminen talvi – joululauluja on harvoin laulettu vesisateen ropistessa kirkon ja muiden laulutilojen kattoihin. Kävi kyllä taannoin mielessä, että yhtä vähälumisia ne ovat olleet Suomen suvetkin joskus…

Se on kuitenkin vääjäämätön tosiasia, että satoi tai paistoin niin naiset laulavat! Tammikuussa lähtee käyntiin kuorotoiminta

Tässä jäsenkirjeessä tulee tuhtia asiaa lähiaikoina huomioitavista/tehtävistä toimenpiteistä:

 • Naiskuoropäivät Helsinki 15.-16.3.2014
 • Vuoden 2013 toimintakertomuslomakkeet 31.1.2014 mennessä
 • Toimintapokaalit jaetaan Helsingissä
 • Muistakaa ansioituneita kuorolaisianne
 • Kesän laululeiri
 • Kuoronjohdon koulutusstipendi
 • Pohjoismaiset naiskuorofestivaalit Turussa 8.-11.5.2014  - ilmoittautuminen 15.1. asti
 • Kontaktirekisteri iFest
 • Liiton myyntiartikkelit
 • Mistä löytyy Vuoden kuoro 2013?
 • Missä vuoden 2016 naiskuoropäivät?

 

Naiskuoropäivät Helsingissä 15.-16.3.2014

Discantus-kuoro toivottaa Suomen Naiskuoroliiton kuorot tervetulleeksi Helsinkiin viettämään naiskuoropäiviä Helsingin Rudolf Steiner –koululle.

Tämä vuonna panostetaan koulutukseen, jota on tarjolla todella runsaasti lauantaipäivän aikana. Meitä osallistujia hemmotellaan myös monipuolisella naiskuoromusiikilla, jota tarjoavat niin helsinkiläiset naiskuorot kuin vuoden kuoro 2012 Merikosken Laulu Oulusta.

Myöskään naiskuoropäivien karonkka ei tule tekemään poikkeusta sillä luvassa on jälleen hyvää seuraa hyvän ruuan ja ohjelman kera Kaisaniemen kasinolla lauantai-iltana.

Vuoden 2013 toimintapokaalit sekä laulajien ansiomerkit ja ruusukkeet jaetaan karonkassa. 

Sunnuntaina pidetään sääntöjen mukainen liittokokous klo 9 alkaen Helsingin Rudolf Steiner –koululla, jossa on myös päivien päätöskonsertti klo 13. Kutsu liittokokoukseen on tämän jäsenkirjeen liitteenä.

Ilmoittautuminennaiskuoropäiville ja koulutuksiin on alkanut. Ilmoittautua voi 15.2.2014 asti joko liiton nettisivujen snkl.sulasol.fi sivuilta löytyvän linkin kautta tai www.naiskuoropaivat.com –sivujen kautta. 

 • Ilmoittautumismaksuun (40 euroa) sisältyvät avajaiset, koulutukset, helsinkiläisten naiskuorojen konsertti lauantaina ja päätöskonsertti.
 • Vuoden kuoron 2012 Merikosken Laulun konsertin lipun hinta on 12 euroa.
 • Karonkan ruokailu maksaa 36 euroa. Ruokajuomat maksetaan paikan päällä ravintolassa.

Osallistumismaksu, ennakkoon varatut konserttiliput ja karonkkaruokailu maksetaan ilmoittauduttua naiskuoropäivien tilille:

Suomen Naiskuoroliitto ry/Naiskuoropäivät, DanskeBank FI49 8800 0710 4455 24.

Osallistumismaksua ei palauteta, mikäli osallistuja peruu osallistumisensa 15.2.2014 jälkeen.

Ohjelma lauantaina 15.3.2014 (sisältö tarkentuu)

8.30 alk.                              Ilmoittautuminen ja tulokahvia

10.00                                   Avajaiset

11.00 – 15.00                      Koulutukset

16.00                                   Konsertti: helsinkiläisiä kuoroja

18.00                                   Konsertti: Vuoden kuoro – Merikosken laulu

20.00                                   Karonkka

 

Ohjelma sunnuntai 16.3.2014

9.00                                     Liittokokous

·         Koulutusta/yhteislaulua niille, jotka eivät osallistu liittokokoukseen

13.00                                   Päätöskonsertti

 

Lauantaina koulutuksissa kouluttajina toimivat alansa parhaat osaajat:

”Viittomakieli kuorossa laulaville” –

mitä kuoronjohtajat viittomat tarkoittavat                   Rita Varonen, liiton tait. johtaja

Kuule, tunne, luota                                                         Marjukka Riihimäki, Philomelan tait.joht.

Kuoron yhteinen rytmi                                                   Ida Olsonen, Nk Femail Singersin tait. joht. ja Norma Ensamblen jäsen

Laulua äänissä                                                               Mari-Anni Hilander, Sari Alakulppi ja

                                                                                       Maria Kesäniemi, SNKL musvan jäs.

 

MUISTA MAJOITUS- majoituksen kiintiövaraukset alla oleviin hotelleihin ja majoitukset kannattaa varata heti:

Holiday Inn Helsinki City Centre (majoitushintaan sisältyy buffet-aamiainen ja asiakassauna)

14.3.14 (30 huonetta - 2 yötä)

15.3.14 (70 huonetta - 1 yö)

90,00 EUR / vrk / 1hh standard

99,00 EUR / vrk / 2hh standard

Holiday Inn Helsinki Messukeskus (Majoitushintaan sisältyy buffet-aamiainen ja asiakassauna)

15.3.14 (30 huonetta - 1 yö)

85,00 EUR / vrk / 1hh standard

90,00 EUR / vrk / 2hh standard

Varaukset ovat kiintiövarauksia. Yksittäiset / ryhmävaraukset tulee tehdä suoraan hotellista tunnuksella "NAISKUOROPÄIVÄT". 50 % varaamatta olevasta huonemäärästä vapautuu hotellin käyttöön 15.1.2014. Loput huonemäärästä vapautuu hotellin käyttöön 15.2.2013 mennessä johon mennessä varaukset tulee tehdä. Tämän jälkeen erikoishintaisia huoneita on saatavana rajoitetusti. Varauksen yhteydessä tulee ilmoittaa varattava huonemäärä sekä mahdollinen laskutusosoite.

 

Vuoden 2013 toimintalomakkeet netissä

Vuoden 2013 toiminnasta täytettävät lomakkeet löytyvät osoitteesta:

http://www.sulasol.fi/jasenille/ajankohtaista/

Täyttäkää lomakkeet viimeistään 31.1.2014 mennessä, jotta saamme koottua kattavan toimintamme toimintakertomukseen.

 

Toimintapokaalit jaetaan Helsingissä

Vuoden 2013 toimintapokaalit jaetaan karonkassa. Muistattehan tuoda viime keväänä jaetut pokaalit mukananne Helsinkiin: eniten peruskelloja, eniten taitokelloja, eniten mestarikelloja, Vuoden Kellokaskuoro ja naiskuoropäivien emäntäkuoro.

Vuoden 2013 emäntäkuorot – Imatran Immet ja Lappeenrannan Naislaulajat -  luovuttavat naiskuoropäivien avajaisissa emäntäkuoron pokaalin tämän vuoden emäntäkuorolle Discantukselle.

 

Muistakaa ansioituneita kuorolaisianne

Muistattehan, että voitte anoa kuorolaisillenne laulajan ansiomerkkejä ja –ruusukkeita, jotka voidaan luovuttaa naiskuoropäivien karonkassa.

Ansiomerkkien ja –ruusukkeiden hakemukset voi tulostaa liiton nettisivuilta http://snkl.sulasol.fi/lomakkeet/  ja ne tulee postittaa liiton toimistoon tai sähköpostilla osoitteeseen viimeistään 28.2.2014, jotta toimisto ehti työstää ne naiskuoropäivillä jaettavaksi.

 

Kesän laululeiri

Joutsenon laululeiri pidetään 29.6.-4.7.2014 ja siellä järjestetään ainakin perus-, taito- ja mestarikellokurssit, kuoronjohtokurssi ja sekä Louhi- ja Vox Feminae -kuorokurssit. Näiden lisäksi järjestetään opetusta myös äänenmuodostuksessa. Jo aikaisemmilta kesiltä tutuksi tullut voice massage –terpeutti tulee niin ikään pitämään huolta fyysisestä hyvinvoinnistamme. Joutsenon leiriohjelma ja mahdolliset lisäkurssit sekä kurssihinnat ilmoitetaan jäsenkirjeessä 2-2014.

Muistakaa tilata kellolaulujen nuotit ja opetus-cd:t liiton toimistosta hyvissä ajoin, jotta ehditte opetella laulut ennen leirille tuloa.

Leiristipendin vuoden 2014 arvonnassa onni suosi Aino-kuoroa Turusta, varalla Filianna Lahden Naislaulajat. Muistattehan vahvistaa leiristipendinne ajoissa, jotta mahdollisessa peruutustapauksessa varasijalla olevat saavat mahdollisuuden valmistautua leiriin ajoissa.

 

Kuoronjohdon koulutusstipendi

Kuoronjohtajille ja varajohtajille suunnatun koulutusstipendin hakuaika on alkanut.

Koulutusstipendillä pyritään tukemaan kuoron varsinaista toimintaa ja kannustetaan koulutukseen. Stipendin suuruus on 170 euroa ja se myönnetään naiskuoroliiton, toimivan jäsenyhdistyksen kuoronjohtajalle tai varajohtajalle.

Stipendi on käytettävä kuluvan vuoden aikana kuoronjohdon opiskeluun.


Vapaamuotoinen hakemus osoitetaan liiton hallitukselle. Hakemuksessa on mainittava suunniteltu opiskelupaikka ja kurssin hinta. Hakemukset lähetetään 28.2.2014 mennessä joko liiton toimistoon, os. Suomen Naiskuoroliitto ry, Laulutalo, Kauppakatu 51, 80100 Joensuu tai sähköpostilla

 

Pohjoismaiset naiskuorofestivaalit Turussa 8.-11.5.2014  - ilmoittautumisaikaa jatkettu 15.1.2014 asti

Ilmoittautuminen Turun naiskuorofestivaaleille on jatkettu 15.1.2014 asti ja vielä senkin jälkeen voi ilmoittautua jonkin aikaa, jos päätös osallistumisesta vaatii pohtimista. Netti-ilmoittautumislinkki löytyy osoitteesta http://www.damkorsfestivalen2014.fi/?lang=fi

Lue ilmoittautumisohjeet, ilmoittaudu ja olet mukana pohjoismaisessa naiskuorohumussa.

 

Kontaktirekisteri iFest

Sulasolissa, erikoisliitoissa, piireissä ja jäsenyhdistyksissä siirrytään käyttämään iFest-kontaktirekisteriä. Rekisteri on tehty meitä kaikkia varten ja käytettäväksi siten, että ylläpidämme itse oman yhdistyksemme tietoja.

Sulasol on lähettämässään tiedotteessa  informoinut jäsenyhdistyksiään iFestista ja antanut ohjeet tunnusten hakemisesta.

JOS et ole saanut sähköpostia asiasta, ota ensi tilassa yhteys Sulasolissa Ahti Vilukselaan ()  ja pyydä tunnukset. Saatuasi tunnukset kuorollesi, voit ylläpitää yhteystietoja ajantasaisesti ja viestit tavoittavat oikean henkilön oikeissa asioissa. Jäsenmaksulaskutus ja Sulasol-lehden postitus perustuvat iFest-järjestelmässä oleviin yhteystietoihin.

 

Liiton myyntiartikkelit

Muistathan, että liiton toimistosta voit tilata liiton omia jäsentarvikkeita.

Kansioita on jälleen saatavilla. Perus- ja taitomerkki-cd:stä otettiin lisäpainos, joten sitäkin on saatavilla. Näiden lisäksi runsaasti alkuperäistä nuottimateriaalia, jota me naiskuorolaiset käytämme.

 Nuottilaukun mitat: 27*35*8 (Nuottikansiolla, nuottitelineellä ja juomapullolla suoritettu testaus osoitti laukun käteväksi, tukevaksi ja käytännölliseksi tilaihmeeksi.)

Hinnat löytyvät netistä snkl.sulasol.fi

 
Mistä löytyy Vuoden kuoro 2013?

Onko juuri teidän kuoron toiminta ja aktiivisuus ollut sitä luokkaa, että se teidän mielestänne on ansainnut Vuoden kuoro –tittelin?

Lähetä vapaamuotoinen hakemus keskiviikkoon 5.2.2014 mennessä sähköpostilla

.

Vuoden kuoro 2013 julkistetaan Merikosken Laulu, Vuoden kuoro 2012, konsertin yhteydessä 15.3. naiskuoropäivillä Helsingissä.


Missä vuoden 2016 naiskuoropäivät?

Haemme emäntäkuoroa jo nyt vuoden 2016 naiskuoropäiville. Onko kuorosi kiinnostunut?
Ilmoittautua saa joko liiton puheenjohtajalle tai varapuheenjohtajalle.

 

 

Helena                                                                                                     Maija-Liisa

Helena Toivanen                                                            Maija-Liisa Kautonen

puheenjohtaja                                                                varapuheenjohtaja