Jäsenkirje 1/2013

Aurinkoisen talvinen tervehdys Suomen Naiskuorot!

Uusi lauluvuosi on kovaa vauhtia käynnissä ja tutut keväiset kuviot ovat aivan nurkan takana. Maaliskuussa naisvoimat jyräävät Imatralla naiskuoropäivien merkeissä ja siitä jatkuu valmistautuminen Joutsenon laululeirille. Laulamisen katkeamaton nauha jatkuu läpi kevään antaen energiaa arkiseen aherrukseen kilvan keväisen auringon kanssa.

Palasin hetki sitten kevään ensimmäisistä lauluyhtyeharjoituksista ja viikonloppuna pääsen Louhi-kuoron harjoituksiin – ettenkö sanoisi, että virkistävää ja innostavaa ajanvietettä.

 

Naiskuoropäivät Imatralla 16.-17.3.2013

Imatran Immet ja Lappeenrannan Naislaulajat toivottavat meidät tervetulleiksi naiskuoropäiville Imatralle.

Naiskuoropäivien teema on ”Ilo ilmaista” ja teeman mukaisesta koulutuksesta vastaa näyttelijä ja laulaja Eija Ahvo.

Imatran Kulttuurikeskuksen Karelia-Salilla lauantaina on menoa ja meininkiä, kun ohjelmassa on mm. yhtyelaulukilpailu, Vuoden kuoro 2011 Kokkolan Naislaulajat –konsertti  sekä Vox Feminae – ja Louhi-kuorojen konsertti.

Naiskuoropäivien karonkassa Imatran Valtionhotellissa on tarjolla hyvää ruokaa ja huippuhyvää ohjelmaa. Toimintapokaalit sekä laulajien ansiomerkit ja ruusukkeet jaetaan lauantai-illan karonkassa. 

Sunnuntaina on vuorossa liittokokous Valtionhotellissa. Kutsu liittokokoukseen on tämän jäsenkirjeen liitteenä.

Liittokokouksen aikana naiskuoropäivien osallistujista koottu kuoro laulaa jumalanpalveluksessa Tainionkosken kirkossa.

Naiskuoropäivien päätöskonsertti on Karelia-salissa su klo 13.30. Konsertissa esiintyvät naiskuoropäivien emäntäkuorot ja yhtyelaulukilpailussa esiintyneitä yhtyeitä. 

Ilmoittautuminen naiskuoropäiville ja yhtyekilpailuun on alkanut. Ilmoittautua voi 31.1.2013 asti joko liiton nettisivujen snkl.sulasol.fi sivuilta löytyvän linkin kautta tai www.naiskuoropaivat.com –sivujen kautta. 

Kertauksena vielä hinnat, jotka löytyvät myös jäsenkirjeestä nro 4-2012 sekä snkl.sulasol.fi –nettisivuilta:

Majoittuminen, karonkka ja liittokokous ovat Rantasipi Imatran Valtionhotellissa, os. Torkkelinkatu 2, 55100 Imatra, puh. (05) 625 2000

Majoituksen hinnat ovat seuraavat:

20 x 103,00 EUR / huone / vrk / 2hh Kylpylästandard

49 x 113,00 EUR / huone / vrk / 2hh Kylpyläsuperior

23 x 109,00 EUR / huone / vrk / 1hh Linnasuperior

13 x 133,00 EUR / huone / vrk / 2hh Linnasuperior

3 x 119,00 EUR / huone / vrk / 1hh Linnasuperior+

7 x 143,00 EUR / huone / vrk / 2hh Linnasuperior+

 

Varauskiintiö on tehty nimellä: ”Naiskuoropäivät 2013” – muista mainita se varausta tehdessäsi. Valtionhotellissa on jäljellä tällä hetkellä n. 20 1 hh ja 3-4 2 hh. Majoituskiintiö poistuu 15.2.2013.

Jos Valtionhotellin huoneet eivät riitä, lisämajoitustilaa löytyy Cumulus-hotellista, os. Koskenparras 3 55100 Imatra, puh.  (05) 627 2200.  

Naiskuoropäivien avajaiset, yhtyelaulukilpailu, koulutukset, konsertit ja lounaat/kahvit ovat Imatran kulttuurikeskuksella (Kulttuuritalo Virta), os. Virastokatu 1, 55100 Imatra.

 

  • Ilmoittautumismaksuun (50 euroa) sisältyy la ja su lounaat, avajaiset, koulutukset, yhtyelaulukilpailu ja päätöskonsertti.
  • Vox Feminae –ja Louhi-kuorojen konserttilippu lauantaina maksaa 10 euroa.
  • Vuoden kuoron Kokkolan Naislaulajien konsertin lipun hinta on 12 euroa.
  • Karonkan ruokailu maksaa 36 euroa sisältää tervetuliaismaljan ja ruuan. Ruokajuomat maksetaan paikan päällä ravintolassa.

 

Osallistumismaksu, ennakkoon varatut konserttiliput ja karonkkaruokailu maksetaan ilmoittauduttua naiskuoropäivien tilille:

Suomen Naiskuoroliitto ry/Naiskuoropäivät, DanskeBank FI49 8800 0710 4455 24.

Osallistumismaksua ei palauteta, mikäli osallistuja peruu osallistumisensa 15.2.2013 jälkeen.

 

Vuoden 2012 toimintalomakkeet netissä

Vuoden 2012 toiminnasta täytettävät lomakkeet löytyvät osoitteesta:

http://www.sulasol.fi/jasenille/ajankohtaista/

Täyttäkää lomakkeet viimeistään 3.2.2013 mennessä, jotta saamme koottua kattavan toimintamme toimintakertomukseen. (Huom. hakuaikaa jatkettu!)


Mistä löytyy Vuoden kuoro 2012?

Lähetä vapaamuotoinen hakemus mahdollisine liitteineen liiton toimistoon sunnuntaihin 3.2.2013 mennessä mennessä tai sähköpostilla .

Vuoden kuoro 2012 julkistetaan Kokkolan Naislaulajien, Vuoden kuoro 2011, konsertin yhteydessä 16.3. naiskuoropäivillä Imatralla.


Toimintapokaalit jaetaan Imatralla

Vuoden 2012 toimintapokaalit jaetaan Imatran naiskuoropäivien karonkassa. Muistattehan tuoda viime keväänä jaetut pokaalit mukananne Imatralle eniten peruskelloja, eniten taitokelloja, eniten mestarikelloja, Vuoden Kellokaskuoro ja naiskuoropäivien emäntäkuoro.

Naiskuoro LapinRuska luovuttaa naiskuoropäivien avajaisissa emäntäkuoron pokaalin Imatran emäntäkuoroille, toimintapokaalit jaetaan lauantai-illan karonkassa.


Muistakaa ansioituneita kuorolaisianne

Muistattehan, että voitte anoa kuorolaisillenne laulajan ansiomerkkejä ja –ruusukkeita, jotka voidaan luovuttaa naiskuoropäivien karonkassa.

Ansiomerkkien ja –ruusukkeiden hakemukset voi tulostaa liiton nettisivuilta ja ne tulee postittaa liiton toimistoon viimeistään 26.2.2013, jotta toimisto ehti työstää ne naiskuoropäivillä jaettavaksi.

 

Kesän laululeiri

Joutsenon laululeiri pidetään 30.6.-5.7.2013 ja siellä järjestetään perus-, taito- ja mestarikellokurssit, kuoronjohtokurssi ja sekä Louhi- ja Vox Feminae -kuorokurssit. Näiden lisäksi järjestetään opetusta myös äänenmuodostuksessa. Jo aikaisemmilta kesiltä tutuksi tullut voice massage –terpeutti tulee niin ikään pitämään huolta fyysisestä hyvinvoinnistamme. Joutsenon leiriohjelma ja mahdolliset lisäkurssit sekä kurssihinnat ilmoitetaan jäsenkirjeessä 2-2013.

Muistakaa tilata kellolaulujen nuotit ja opetus-cd:t liiton toimistosta hyvissä ajoin, jotta ehditte opetella laulut ennen leirille tuloa.

Leiristipendin vuoden 2013 kesäleirille sai So Many Sisters Kokkolasta.

Muistattehan vahvistaa leiristipendinne ajoissa, jotta mahdollisessa peruutustapauksessa varasijalla olevat saavat mahdollisuuden valmistautua leiriin ajoissa.

 

Kuoronjohdon koulutusstipendi

Kuoronjohtajille ja varajohtajille suunnatun koulutusstipendin hakuaika on alkanut.

Koulutusstipendillä pyritään tukemaan kuoron varsinaista toimintaa ja kannustetaan koulutukseen. Stipendin suuruus on 170 euroa ja se myönnetään naiskuoroliiton, toimivan jäsenyhdistyksen kuoronjohtajalle tai varajohtajalle.

Stipendi on käytettävä kuluvan vuoden aikana kuoronjohdon opiskeluun.


Vapaamuotoinen hakemus osoitetaan liiton hallitukselle. Hakemuksessa on mainittava suunniteltu opiskelupaikka ja kurssin hinta. Hakemukset lähetetään 1.3.2013 mennessä joko liiton toimistoon, os. Suomen Naiskuoroliitto ry, Laulutalo, Kauppakatu 51, 80100 Joensuu tai sähköpostilla .

 

Muistattehan, että vähän laulettuja, alkuperäisiä nuotteja löytyy naiskuoroliiton toimistosta Joensuusta!

 

Helena                                   Irma

Helena Toivanen                               Irma Pakarinen

puheenjohtaja                                   sihteeri