Jäsenkirje 1/2012

Jäsenkirje 1/2012, 26.1.2012

Hyvää kevättä laulavat naiset!

Naiskuoroliiton toimistossa tohistaan kuin joulupukin pajassa kuunaan; valmistaudutaan Rovaniemellä pidettäville naiskuoropäiville ja liittokokoukseen siihen liittyvine asioineen sekä suuntaamme jo kesään ja Joutsenon kesäleiriin.

Toimintakertomuslomake vuodelta 2011

Vuoden 2011 toimintakertomuslomake löytyy 30.1.12 alkaen netistä Sulasolin etusivulta (www.sulasol.fi). Klikkaa naiskuorot –kohtaa ja täytä kaavake to 2.2. mennessä. Mikäli kuoronne ei käytä lainkaan tietokonetta, soita liiton sihteerille (040 728 4020) ja pyydä paperilomake.

Rovaniemi on valmiina vastaanottamaan suomalaiset kuoronaiset

Naiskuoropäivät Rovaniemellä 17. - 18.3.2012

Naiskuoro Lapin Ruska toivottaa meidät tervetulleiksi naiskuoropäiville Rovaniemelle. Naiskuoropäivien ohjelmassa on lauantaina tuplatertsettien ja -kvartettien kilpailut, Vuoden kuoro 2010 Vaput –konsertti  sekä Louhi-kuoro konsertoi yhdessä kaksi joikukoulutusta pitävän Annukka Hirvasvuopio-Laitin kanssa. Oman koulutuksensa muodostavat myös Kuopion laulu- ja soittojuhlien naiskuorojen laulut ja kaikkien yhteiset laulut.

Naiskuoropäivien karonkassa ravintola Thuliassa on tarjolla hyvää ruokaa ja aitolappilaista ohjelmaa lapinkasteineen. Toimintapokaalit sekä laulajien ansiomerkit ja ruusukkeet jaetaan myös illalla.

Liittokokous ja päätöskonsertti ovat sunnuntaina. Naiskuoropäivien tapahtumapaikkana on Lapin yliopiston harjoittelukoulu. Päätöskonsertti pidetään kulttuurikeskus Korundissa ja siellä esiintyvät emäntäkuoro Lapin Ruskan, Merikosken Laulu Oulusta sekä lisäksi lappilaisia kuoroja ja yhtyelaulukilpailun yhtyeitä.

Ilmoittautumisaikaa naiskuoropäiville ja yhtyekilpailuun on 20.2.2012 asti ja se tapahtuu liiton nettisivujen kautta snkl.sulasol.fi. Naiskuoropäivien ohjelma löytyy niin ikään liiton nettisivuilta ja tämän jäsenkirjeen liitteenä. 

Liitteenä on naiskuoropäivien infopaketti, josta löytyvät tarvittavat tiedot:

-      mm. ruokailuista ja majoituksista. Ilmoittautumismaksu pitää sisällään kaikki ruokailut, päätöskonsertin ja yhtyelaulukilpailun sekä koulutukset. Ainoastaan karonkkaruokailu maksaa kuljetuksineen erikseen.

-      Majoitus varataan hotellista (Vaakuna tai Pohjanhovi) ja maksetaan suoraan hotelliin.

Ilmoittautumisen yhteydessä voi varata ja maksaa myös liput konsertteihin: Vuoden kuoro 2010 Vaput konserttilippu maksaa 10 euroa ja Joikutaitaja Annukka Hirvasvuopio-Laitin ja Louhi-kuoron konsertin lipun hinta on 10 euroa. Osallistumismaksu 55 euroa/hlö sisältäen ruokailut pl karonkkaruokailun, koulutukset, yhtyelaulukilpailun seuraamisen ja päätöskonsertin. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä naiskuoropäivien tilille:

Suomen Naiskuoroliitto ry/Naiskuoropäivät,

Sampo pankki FI49 8800 0710 4455 24.

Tuplatertsettien ja tuplakvartettien kilpailu Rovaniemellä

Pakolliset laulut 17.3.2012 järjestettävässä kilpailussa ovat:

Tuplatertsettit (6 laulajaa);

Jouko Saari; Kesäyö (Kuoronainen) (Pakollisen laulun puuttuva sivu tämän kirjeen liitteenä, kopioi se itsellesi.)

Tuplakvartetit (8 laulajaa): Juha Hilander; Rannalla (Kuoronainen)

Yhtyelaulukilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu naiskuoroliiton nettisivuilta löytyvällä ilmoittautumiskaavakkeella tai sähköpostilla. Ilmoittautumisen voi lähettää myös postitse alkuperäisten nuottien mukana liiton toimistoon 20.2.2012 mennessä. Ilmoittautumismaksu 20 eur / laulaja maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä liiton tilille: Suomen Naiskuoroliitto ry/Naiskuoropäivät, Sampo pankki FI49 8800 0710 4455 24.

Kilpailun säännöt löytyvät liiton nettisivuilta ja ne on jo kertaalleen postitettu jäsenkirjeen 4-2011 mukana.

Kilpailijat esiintyvät arvotusta järjestyksessä ja emäntäkuoro ilmoittaa kunkin salikokeilu- ja kilpailuajan etukäteen sähköpostitse.

Kilpailun tuomaristo:

-      Rita Varonen, puheenjohtaja, Jyväskylä

-      Sari Alakulppi, jäsen, Inari

-      Kadri Joamets, jäsen, Rovaniemi

-      Kirsi Äikäs, tuomariston sihteeri, Lappeenranta

Toimintapokaalit jaetaan Rovaniemellä

Vuoden 2011 toimintapokaalit jaetaan Rovaniemen naiskuoropäivien karonkassa. Muistattehan tuoda viime keväänä jaetut pokaalit mukananne Rovaniemelle: eniten peruskelloja, eniten taitokelloja, eniten mestarikelloja, Vuoden Kellokaskuoro ja naiskuoropäivien emäntäkuoro. Turun Naislaulajat luovuttavat naiskuoropäivien avajaisissa emäntäkuoron pokaalin Lapin Ruskalle, toimintapokaalit jaetaan lauantai-illan karonkassa.

Muistakaa ansioituneita kuorolaisianne

Muistattehan, että voitte anoa kuorolaisillenne laulajan ansiomerkkejä ja –ruusukkeita, jotka voidaan luovuttaa naiskuoropäivien karonkassa. Ansiomerkkien ja –ruusukkeiden hakemukset voi tulostaa liiton nettisivuilta ja ne tulee postittaa liiton toimistoon viimeistään 29.2.2012, jotta toimisto ehti työstää ne naiskuoropäiville.

Mistä löytyy Vuoden kuoro 2011?

Lähetä vapaamuotoinen hakemus mahdollisine liitteineen liiton toimistoon keskiviikkoon 1.2.2012 mennessä tai sähköpostilla .

Vuoden kuoro 2011 julkistetaan Vappujen, Vuoden kuoro 2010, konsertin yhteydessä 17.3. naiskuoropäivillä Rovaniemellä.

Kesän laululeiri

Mitäpä naiskuoropäivien jälkeen…? No, Joutsenon laululeiri tienkin J Leiriajankohta on 1.-6.7.2012 ja siellä järjestetään ainakin

-      Louhi-kuoron kurssi

-      perus-, taito- ja mestarikellokurssit

-      kuoronjohtokurssi

-      ja mahdollisesti myös Vox Feminae –kuoron kurssi sekä selvityksen alla oleva yhtyelaulukurssi.

-      Näiden lisäksi järjestetään opetusta myös äänenmuodostuksessa.

-      Jo aikaisemmilta kesiltä tutuksi tullut voice massage –terpeutti tulee niin ikään pitämään huolta fyysisestä hyvinvoinnistamme.

Joutsenon leiristä kerromme enemmän jäsenkirjeessä 2-2012.

Muistakaa tilata kellolaulujen nuotit ja opetus-cd:t liiton toimistosta hyvissä ajoin, jotta ehditte opetella laulut ennen leirille tuloa.

Leiristipendit vuoden 2012 kesäleirille arvottiin viime kesänä seuraaville:

Female Singers Helsingistä ja Naiskuoro Solina Hyvinkäältä. Varalle arvottiin Iisalmen Kalevalakuoro ja Joutsenon Naislaulajat.

Vahvistakaa leiristipendin käyttö 20.2.2012 mennessä, jotta mahdollisessa peruutustapauksessa varasijalla olevat saavat mahdollisuuden valmistautua leiriin ajoissa.

Kuoronjohdon koulutusstipendi haettavana

Kuoronjohtajille ja varajohtajille suunnatun koulutusstipendin hakuaika on alkanut. Koulutusstipendillä pyritään tukemaan kuoron varsinaista toimintaa ja kannustetaan koulutukseen. Stipendin suuruus on 170 euroa ja se myönnetään naiskuoroliiton, toimivan jäsenyhdistyksen kuoronjohtajalle tai varajohtajalle. Stipendi on käytettävä kuluvan vuoden aikana kuoronjohdon opiskeluun.

Vapaamuotoinen hakemus osoitetaan liiton hallitukselle. Hakemuksessa on mainittava suunniteltu opiskelupaikka ja kurssin hinta. Hakemukset lähetetään 9.3.2012 mennessä joko liiton toimistoon, os. Suomen Naiskuoroliitto ry, Laulutalo, Kauppakatu 51, 80100 Joensuu tai sähköpostilla .

Hyvää kevään odotusta ja tapaamisiin naiskuoropäivillä Rovaniemellä

Helena Toivanen, puheenjohtaja, Irma Pakarinen, sihteeri

Jäsenkirjeessä 1-2012 ovat seuraavat liitteet:

-      Rovaniemen naiskuoropäivien infopaketti

-      Rovaniemen tertsetti- ja kvartettikilpailun säännöt

-      Tertsettikilpailun pakollisen laulun (Kesäyö; Jouko Saari) viimeinen sivu, joka puuttuu kokoelmasta ”Kuoronainen”. **)

-      Suomen Naiskuoroliitto ry:n liittokokouskutsu

-      Suomen Naiskuoroliitto ry:n liittokokouksen valtakirja

**) Keneltä vielä puuttuu Kuoronainen-kokoelma, on hyvä syy tilata koko kirja, kun jo yhden sivun saa tässä maistiaisiksi

ROVANIEMEN NAISKUOROPÄIVIEN INFOPAKETTI

Ilmoittautuminen 20.2.2012 mennessä naiskuoroliiton nettisivujen kautta osoitteessa www.sulasol.fi/snkl. Osallistumismaksut on suoritettava ilmoittautumisen yhteydessä tilille:

Sampopankki FI49 8800 0710 4455 24

Majoitukset varataan suoraan hotelleista ja maksetaan suoraan hotelliin.

Osallistumismaksu

Naiskuoropäivien osallistumismaksu on 55 eur / henkilö.

Osallistumismaksuun sisältyvät tervetulokahvi, lounas ja iltapäiväkahvi lauantaina, lounas sunnuntaina, avajaisjuhla, workshopit, yhtyelaulukilpailun seuraaminen sekä päätöskonsertti.

Illallinen ja karonkkalauantai-iltana maksaa 40 eur / henkilö  (sis. bussikuljetuksen).

Majoitus

Kuorolaisille on varattu hotellimajoituksia 1 ja 2-hengen huoneissa Hotelli Rantasipi Pohjanhovista ja Sokos Hotel Vaakunasta. Kuorot varaavat itse majoituksensa suoraan hotelleista. Varauksen yhteydessä tulee mainita Naiskuoropäiviin osallistuminen.

Pohjanhovi p. 016 337 1007 http://www.rantasipi.fi/hotellit/pohjanhovi/fi_FI/etusivu/

-      H1  85 e/vrk

-      H2  85 e/vrk (10€ / vrk lisämaksu Superior-huoneesta)

Vaakuna  020 1234 695

http://www.sokoshotels.fi/hotellit/rovaniemi/

-      H1  68 e/vrk     

-      H2  83 e/vrk

Tapahtumapaikat sekä osoitetiedot

Naiskuoropäivät pidetään Lapin yliopiston harjoittelukoululla Pohjolankatu 23

http://www.eniro.fi/kartta/Pohjolankatu+23%2C+ROVANIEMI/

Hotelli Pohjanhovi: Pohjanpuistikko 2 (Hotellilta tapahtumapaikalle koululle n. 1 km)

Sokos Hotel Vaakuna: Koskikatu 4 (Hotellilta tapahtumapaikalle koululle n. 0,9 km)

Jumalanpalvelus Rovaniemen pääkirkossa: Yliopistonkatu 2 (Kirkosta koululle n. 1,7 km)

Päätöskonsertti Korundissa: Lapinkävijäntie 4 (Korundista koululle 300 m)

Karonkka Thulia-ravintolassa: Antinmukka 4 (Hotelleilta Thuliaan 3,3 km)

RUOKAILUT (Ilmoittautumisen yhteydessä osallistuja valitsee lounasvaihtoehdoista toisen.)

Lauantaina 17.3.2012

aamukahvi: cocktail-riisipiirakka ja riista-purjolevitettä, kahvia/teetä

lounas: Burgundinpataa, paahdettuja uunijuureksia, perunoita tai Broileria ja currykastiketta, ohra-kasvislisäkettä,Puolukkarahkaa

iltapäiväkahvi: Parmesan-fetamuffini ja kahvia/teetä

Sunnuntai 18.3.2012

lounas: Porokiusausta tai Kasviskiusausta

Lounaat sisältävät salaattibuffetin, jossa kolme eri vaihtoehtoa, ruokajuomana vettä, maitoa, piimää tai kotikaljaa sekä leivät levitteineen.

Karonkka

Karonkan maksu 40e / henkilö, sisältää bussikuljetukset.

Illallisen menu: Alkumalja, Marinoitua vihersalaattia,Ryytiperunasalaattia, Caesar-salaattia, Kanapastasalaattia, Savustettua lohta, Tomaattivoikastiketta, Perunakasvispaistosta

Valko- ja tummasuklaaputous, Hedelmiä ja vaahtokarkkeja, ruokajuomana vesi.

Yhteystiedot

Rauna Sarvi p. 0400 503 448  

Majoitusasioista vastaa: Pia Holopainen p. 040 716 6572

Ilmoittautumisiin ja rahaliikenteeseen sekä karonkkaan liittyvistä asioista vastaa:

Virpi Halttu p. 050 353 4268

Uusintailmoitus Rovaniemen yhteiskuljetuksista

Laitan vielä uudelleen joulukuun jäsenkirjeessä olleen kimppakyytimahdollisuuden Rovaniemelle. Huomioikaa, että kuljetukset järjestetään, mikäli innokkuutta yhteiskuljetukseen on. Tällä hetkellä kysyntä on ollut kovin laimeaa, vain muutama on ilmoittanut kyytitarpeestaan. Ehkäpä nyt, kun päivien ilmoittautuminen alkaa, niin kyyditykset tulevat tarkemmin mietityksi.

Tarjoamme vielä näitä alla olevia reittejä, mutta muutamme niitä sen mukaan, kun kysyntää tulee. On myös huomioitava sekin vaihtoehto, että näistä kuljetuksista luovutaan, jos riittävästi kyydin tarvitsijoita ei ilmaannu. Toivon kuitenkin, että tämä yhteismatkustusmuoto hyödynnettäisiin ja kaikki halukkaat pääsemme nauttimaan Lapin taiasta ja Lapin Ruskan vieraanvaraisuudesta.

”Mennään bussilla” Rovaniemen naiskuoropäiville – tulethan sinäkin

Pohjolan Matka on tehnyt tarjouksen naiskuoropäivien matkoista bussilla Rovaniemelle.

Lähtökohtaisesti alkuvaiheessa tarjolla on 4-5 reittivaihtoehtoa, joiden matkustajamäärä meidän tulee selvittää ennen lopullisia reittivalintoja. Hinta reitistä ja matkustajamäärästä riippuen on n. 60 – 85 euroa meno-paluu/hlö.

Matkaan lähdetään perjantai-aamuna ja paluu sunnuntaina päätöskonsertin jälkeen.

Reitti 1: Turku – Tampere – Jyväskylä – Oulu – Kemi – Rovaniemi

Reitti 2: Kokkola – Oulu – Tornio - Rovaniemi

Reitti 3: Helsinki – Lahti – Mikkeli – Kuopio – Iisalmi – Kajaani – Rovaniemi

Reitti 4: Kotka/Kouvola – Lappeenranta – Imatra – Joensuu - Rovaniemi

Reitti 5: Jyväskylä – Rovaniemi

Reittejä yhdistellään/muutetaan tarvittaessa sen jälkeen, kun lopulliset lähtijämäärät busseihin ovat selvillä. Myös matka-aikataulu, matkan hinta ja kyytiin nousupaikat selviävät siinä vaiheessa. Vajailla busseilla emme lähde matkaan vaan yhdistelemme busseja reittien varrella. Mikäli riittävästi ilmoittautuneita bussikyyteihin ei tule, pidätämme oikeuden peruuttaa bussikyydityksen naiskuoropäiville. Toivon kuitenkin, että hyödyntäisimme tämän mahdollisuuden.

On monta hyvää syytä lähteä kimppamatkalle, kuten:

-      samanhenkiset ja laulun lyömät ihmiset, erinomainen mahdollisuus verkottua muiden naiskuorojen kanssa, mahdollisuus laulaa merkkilauluja äänissä, mahdollisuus laulaa sitsilauluja lauantai-illan karonkkaan ja EDULLINEN hinta ja TURVALLINEN kyyti J

Pyydämme teitä ilmoittautumaan bussikuljetukseen Rovaniemelle viimeistään 3.2.2012 mennessä  joko sähköpostiosoitteeseen: tai netissä ilmoittautumiskaavakkeella ”Rovaniemen yhteiskuljetus”.

Laita ilmoittautumiseen seuraavat asiat:

-      Kuoron nimi ja kuoron yhteyshenkilön nimi yhteystietoineen

-      Kyytiin tuleva henkilömäärä

-      Paikkakunta, josta tulette kyytiin

-      Mahdollinen kyytiin nousupaikka (esim. paikkakunnan matkahuolto tai ABC-asema tai vv)

-      Vaihtoehtoinen reitti, mikäli ilmoittautumallesi reitille ei tule riittävästi matkustajia

-      Muut mahdolliset huomioitavat asiat

Helena, puheenjohtaja