Jäsenkirje 1/2010

Valon lisääntyessä,

voiman kasvaessa,

lumen sulaessa

levenee hymy!

Kevään merkit ovat Naiskuoroliitossa selvät; Naiskuoropäivät lähestyvät ja Joutsenon opisto kyselee laululeirin asioista. Vox Feminae ja Liittokuoro Louhi ilmoittavat alkaneen vuoden aktiivisesta toiminnastaan. Laskemme numeroita valmiiksi liittokokoukseen ja postitamme kellolaulunuotteja ympäri maan. Ja voi miten moni kuoro taas tänä vuonna juhlii hienoilla konserteilla! Jos ei tällä keinoin kevät tule, niin johan on kumma. Iisalmessa on tehty valtavasti töitä tulevien Naiskuoropäivien eteen, ettekä usko, miten iloiseksi heidän hyväntuuliset ja tarmokkaat viestinsä tekevätkään!

Tämä on nyt viimeinen jäsenkirje, jota Kirsin kanssa kokoamme postitettavaksi teille, hyvät ystävämme. Kiitämme kaikista neljästä vuodesta, jonka ajan olemme saaneet tehdä työtä naiskuorolaulun hyväksi. Aika muuttuu ja antaa uusia haasteita. Meidät vie nyt musiikki, arkityö ja perhe. Olemme saaneet paljon uusia ystäviä ja kokeneet monta musiikillista elämystä. Sen lisäksi olemme oppineet monta monituista asiaa, joka on myös lisännyt koulutuksemme arvoa. Ehkäpä tapaamme piankin koulutusten, sävellystilausten ja konserttien merkeissä.

 

Lämmin kiitos ja onnea tuleville vuosille!

Marita

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

NAISKUOROPÄIVÄT 2010 IISALMESSA 20.–21.3.2010 

Emäntäkuorona toimii Iisalmen Kalevalakuoro. Päivien teema ”Kansanlaulun tapaan”. Tapahtumapaikkoina ovat Iisalmen kulttuurikeskus, Pyhän Ristin kirkko ja Mansikkaniemen Metsäpirtti. Päiville pääsee ilmoittautumaan jo klo 8, josta jatketaan avajaisilla, yhtyelaulukilpailulla ja vaihtoehtoisilla kellolaulupajoilla. Yhdeltä alkaa vierailevan kouluttajan, Sari Kaasisen luotsaama Kansanlaulu - workshop. Luovan tauon jälkeen on vuorossa Vuoden Kuoro – konsertti: Iisalmen Kalevalakuoro ”Kaipaava”. Seitsemältä konsertoivat Liittokuoro Louhi ja Naiskuoro Vaput 100 v. Ilta huipentuu karonkkaan, missä on tarjolla hyvää ruokaa ja ohjelmaa, myös kilpailun tulosten julistaminen. Sunnuntain ohjelmassa on Jumalanpalvelus, toimintapokaalien jako, liittokokous, lounas ja päätöskonsertti. Tämä kaikki tässä lyhykäisyydessään. Tarkempia tietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyy netistä osoitteilla snkl.sulasol.fi tai www.iisalmenkalevalakuoro.fi. Ilmoittautumisen kanssa kannattaa olla nyt nopea, sillä ne toivotaan tammikuun loppuun.

Huomaattehan vielä nämä Naiskuoropäiviin liittyvät asiat:

– kuorot voivat tuoda omia levyjään myytäväksi emäntien pitämään ”levykauppaan”

– muista merkkilauluäänestys osoitteessa www.iisalmenkalevalakuoro.fi

– merkkilaulujen lisäksi yhteislauluja päivillä ovat Viirimme, Savolaisen laulu ja Suomen laulu. Opettele oma stemmasi jo etukäteen (Savolaisen laulu on yksiääninen) ja ota nuotit mukaan päiville. Erityisesti toivomme kuulevamme komean Viirimme -esityksen niin päivien avajaisissa kuin liittokokouksessakin!

 

YHTYELAULUKILPAILU

Iisalmen Naiskuoropäivien yhteydessä käytävän yhtyelaulukilpailun ilmoittautumisaikaa on jatkettu 15.2. asti!!! Vielä siis ehtii mukaan! Säännöt ja ilmoittautumisohjeet ovat nähtävissä osoitteessa snkl.sulasol.fi. Kilpailu on avoin (myös liiton ulkopuolisille naislaulajille). Siihen voi osallistua säestyksetön lauluyhtye 3-12 laulajaa. Kilpailuohjelman tulee sisältää yksi vapaavalintainen kansanlaulu. Nyt nopeasti ilmoittautumaan, mukaan mahtuu vielä muutama yhtye!  


VUODEN KUORO 2009

Mahdollisuus hakea "Vuoden kuoro 2009"-titteliä on vielä muutaman päivän ajan, 31.1.2010 saakka. Meille riittää vapaamuotoinen hakemus, mahdollisine liitteineen. Älkää olko turhan vaatimattomia toimintanne suhteen! Kaikilla jäsenkuoroilla on oikeus ja mahdollisuus tulla Vuoden kuoroksi. Vuoden kuoro 2009 julkistetaan Joensuussa Naiskuoropäivillä Vuoden Kuoron 2008, Iisalmen Kalevalakuoron konsertin yhteydessä.

TOIMINTAKERTOMUSLOMAKE

Toimintakertomuslomake on liiton sivuilla (snkl.sulasol.fi) 15.–31.1.2010. Täyttäkää lomake, se palautuu sähköisesti liitolle. Lomake tulee palauttaa 31.1.2010 mennessä. Alkaa olla kiire, joten pyydämme aktiivisuutta. Tämä työ ei mene kuoron kannalta koskaan hukkaan, koska nämä tiedot löytyvät omasta toimintakertomuksestanne, joka taas pitää olla valmiina oman kuoron yhdistyksen vuosikokoukseen. Mikäli kuoronne ei käytä lainkaan tietokoneita, liiton toimistosta voi soittamalla tilata paperisen lomakkeen.

Vox Feminae

Kuoro valmistautuu konserttimatkalle Wieniin johtajiensa Terttu Jauhiaisen ja Raakel Solvinin kanssa. Sitä edeltää keväinen laululeiri 12.–14.2.2010, jolle osallistuvat kaikki matkalle aikovat. Kuoroon liittymisestä kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä johtajiin matkan jälkeen. Vox Feminaen toiminnasta voi kysellä kuoron omalta "Leena-postiljoonilta" ()

Liittokuoro Louhi

Kuoron ensimmäinen leiri on Varkaudessa 5.-7.2.2010, Kylpylähotelli Kuntorannassa. Leirillä harjoiteltava ohjelmisto tähtää kirkkokonserttiin Iisalmen Naiskuoropäivien yhteydessä. Kuoroa luotsaa rautaisin ottein liittomme taiteellinen johtaja Rita Varonen. Koelauluista voi sopia suoraan hänen kanssaan.

Joutsenon laululeiri

Viime kesän valtaisa laululeiri saa jatkoa heinäkuussa, tarkemmin sanottuna su 4.7.- pe 9.7.2010. Kouluttajina toimii Naiskuoroliiton musiikkivaliokunta täydennettynä tarpeen mukaan edelliskesien tutuilla opettajilla. Ilmoittautuminen leirille tapahtuu sähköisesti huhti-toukokuussa. Paikka kannattaa varata ensimmäisten joukossa, sillä viime kesänä leiri oli todellakin täynnä viimeistä petipaikkaa myöten! Leiristä tarkempaa tietoa jäsenkirjeessä 2/2010. Tilaathan tarvittavat nuotit liiton toimistosta tarpeeksi ajoissa, ettei harjoittelun kanssa tule hoppu!

 Lauletaan, kun tavataan!

Marita ja Kirsi